18 yıllık diyabetten kapalı ameliyatla kurtuldu

Ağrı'da yaşayan ve 18 yıldır diyabet hastası olan kadın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde yapılan kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

18 yıllık diyabetten kapalı ameliyatla kurtuldu
18 yıllık diyabetten kapalı ameliyatla kurtuldu
GİRİŞ 27.01.2015 17:04 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:04

Diyabet hastası kadın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezinde ameliyat edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde obezite ve diyabet üzerine gerçekleştirdiği ameliyatlarla adını duyuran YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi, Türkiye'nin birçok yerinden gelen talep üzerine hasta sayısını her geçen gün artırıyor.

Ağrılı 40 yaşındaki Gül Oğuzhan da 18 yıldan bu yana mücadele ettiği diyabet hastalığından Doç. Dr. Aziz Sümer ve ekibi sayesinde kurtuldu.

Diyabet merkezinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan Oğuzhan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Gazetecilere, merkezde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer, obezite ve obeziteye bağlı gelişen "Tip 2" diyabet hastalığının modern çağın salgınlarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Sümer, 2011 yılında yapılan çalışmada dünyada 360 milyon "Tip 2" diyabet hastası olduğunu bildirerek, 2030'lu yıllarda ise bu sayının 520 milyona ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Hastalığın en önemli belirtilerinden birinin şişmanlığa bağlı gelişmesi olduğuna dikkati çeken Sümer, hastalığın, özellikle şişmanlık problemi olan insanlarda görüldüğünü dile getirdi.

Sümer, obezite ve "Tip 2" hastalığı olan kişilerin bariatrik cerrahiden faydalanabildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu tip hastalarda bariatrik cerrahi sonuçları çok düzgün. Bu hastamız da 18 yıldır Tip 2 diyabet hastası ve insülin kullanan bir hasta. 5 gün önce kapalı (laparoskopik) yöntemle ameliyatını yaptık. Son iki gündür hastamız insülin kullanımını kesti ve şeker değerleri normale döndü. 18 yıllık şeker hastalığından son iki gündür kurtuldu.

6 ay önce biz hastanemizde merkezimizi açmıştık. Merkezimize İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya gibi Türkiye'nin birçok yerinden hastalar geliyor. Bunun yanında artık bölgemiz illerinden de hastalar gelmeye başladı. Hastalarımızın ve başarılı ameliyatlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Şu ana kadar merkezimizde 30'a yakın hasta, laparoskopik yöntemle ameliyat olup şifa buldu."

Ağrılı 18 yıllık diyabet hastası 40 yaşındaki Gül Oğuzhan ise internetten yaptığı araştırma sonrası yakınlarının desteği ile Doç. Dr. Aziz Sümer'le tanıştığını ve ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi.

Hastalığından kurtulmak için Ankara, İstanbul gibi illere gittiğini son çare olarak da Van'a geldiğini belirten Oğuzhan, "Daha önce kimse bana bu ameliyattan söz etmemişti. Aziz hocanın yaptığını duydum ve ameliyat için kendisine geldim. İnşallah bu hastalıktan artık kurtuldum. Ben bunu duyduğum zaman her şeyi göze aldım ve 'ameliyatı olacağım' dedim. Zaten şeker hastası olduğun zaman ölü gibisin. Ben de hocama güvendim ve ameliyatı oldum. Şu anda çok mutluyum. İnşallah dana iyi sonuçlar elde edeceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!