"Bez bebekler" mağdur kadınlara gelir kapısı oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde "Üretiyorum Kazanıyorum" projesi kapsamında Ali Hilmi Döğerli Kadın Konukevi'nde kalan 12 kadının ürettiği bez bebekler satışa sunuldu

"Bez bebekler" mağdur kadınlara gelir kapısı oldu
"Bez bebekler" mağdur kadınlara gelir kapısı oldu
GİRİŞ 27.01.2015 17:05 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:05

Fethiye'de "Üretiyorum Kazanıyorum" projesi kapsamında kadın konukevinde kalan kadınlar tarafından üretilen bez bebekler satışa sunuldu.

Fethiye Kaymakamlığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ve Ali Hilmi Döğerli Kadın Konukevi tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, konuk evindeki 12 kadının ürettiği bez bebekler Salı pazarında açılan stantta satışa sunuldu.

Avukat ve doktor kadın ile bazı çizgi film karakterlerinin yapılan bezden bebekleri, 5 ila 50 lira arasında satışa çıkarıldı. Kaymakam Ekrem Çalık ve Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, standı ziyaret ederek satışlara destek verdi.

Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadın konukevindeki mağdurların el emekleri ile yaptıkları ürünlerle bütçelerine destek sağladıklarını söyledi.

Ürünlerin turizm sezonunda da benzer stantlar da satılarak projeyi kalıcı hale getirilebileceklerini belirten Çalık, kaymakamlık olarak projeye destek vererek mağdur kadınların el becerilerini emeğe dönüştürmelerine imkan tanıdıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz ise projenin Türkiye'de ilk kez Fethiye'de uygulandığını bildirdi.

Proje ile mağdur ve işsiz kadınların boş zamanlarını değerlendirerek zihinsel rahatlama sağladıklarını ve hobilerinden gelir elde etmelerine imkan tanıdıklarını kaydeden Yılmaz, "Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hazırlanan proje, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları tarafından onaylandı. Proje de yer alacak kadınlar eğitimden geçti ve bez bebekleri üretmeye başladılar. Buradan elde edilen gelir mağdur kadınlar için kullanılacak" dedi.

Yılmaz, el becerilerini ürüne dönüştüren kadınların, hem boş zamanlarını değerlendirdiğini hem de ihtiyaçlarını karşılayacak gelir elde ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi