Yetim çocukların dilekleri gerçek oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Bir Dilek De Sen Tut” projesinde yetim çocukların dilekleri gerçekleşiyor.

Yetim çocukların dilekleri gerçek oluyor
Yetim çocukların dilekleri gerçek oluyor
GİRİŞ 27.01.2015 17:14 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:14

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile başlatılan projede, yetim olan çocuklar ziyaret edilerek dilekleri soruluyor. Çocukları dileklerine göre harekete geçen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, yetim çocuklarını isteklerini yerine getiriyor.

Tespit edilen yetim çocuklardan Demir ailesini Mevlana Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ailenin annesi ve çocukları ile bir araya geldi. 7 çocuklu ailenin yaşadıklarını dinleyen Şahin, çocukların karnelerini de inceledi. Anneye kız çocuklarının muhakkak okutulması yönünde tavsiyelerde bulunan Fatma Şahin, çocukların eğitimlerini takip edeceğini belirtti. Şahin, “Bu konuda bize düşen neyse yapmaya hazırız. Özellikle eğitim konusunda çocukların ihmal edilmemesini istiyoruz” dedi.

Çocuklardan ikiz olan Emine ile Birgül’ün dileklerini soran Şahin, "akciğer kanserinden vefat eden babalarının mezarının yapılması" cevabını aldı. Şahin, çalışma ekibine mezarın yapılması talimatını verdi.

7 çocuğu olduğunu ve sadece birisinin çalıştığını ifade eden anne, bir çocuğunun askerde olduğunu diğerlerinin ise okula gittiğini kaydetti.

EN ÇOK BİSİKLETE BİNMEK İSTİYORLAR

Proje kapsamında bugüne kadar 93 okuldan 908 yetim çocuğa ulaşıldığını vurgulayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, "Bir Dilek De Sen Tut" projesi kapsamında çocuklardan en çok "bisiklete binmek, lunaparka gitmek, hayvanat bahçesine gitmek, sinemaya gitmek, Gaziantep’i gezmek, oyun ve oyuncaklarla oynamak, voleybol ve basketbol maçına gitmek, Harikalar Diyarı'na gitmek, pikniğe gitmek ve mozaik müzesini gezmek" talepleri aldıklarını belirttiler.

Şahin, ziyaret sonrasında ailenin ve mahallenin çocuklarına kitap ile oyuncuk hediye etti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?