Yılmaz: İslam dünyasını gözü kulağı Türkiye'de

Başakşehir Belediye Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz, ziyareti için gittiği Düzce'de tecrübelerini paylaştı.

Yılmaz: İslam dünyasını gözü kulağı Türkiye'de
Yılmaz: İslam dünyasını gözü kulağı Türkiye'de
GİRİŞ 27.01.2015 17:26 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:26

İstanbul Başakşehir Belediye Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz, Genç MÜSİAD Düzce Şubesi'nin Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye sığınan Türk aileler için başlattığı yardım kampanyasına destek oldu, gençlere 'Yerel Yönetimler' konusunda bilgilerini aktardı. 
İstanbul Başakşehir Belediye Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz, Genç MÜSİAD Düzce Şubesi'nin davetlisi olarak Düzce’ye geldi.

Düzce’de gençlere tecrübelerini aktaran Cüneyt Yılmaz, ilk olarak “Bu hassas dönemde MÜSİAD’ın duruşu, demokrasi ve kalkınmadan yana olan yürekli reflekslerine hepimiz şahit olduk. Bunun yanında sosyal projelerle de kendisini göstermekte. Doğu Türkistan’dan gelen mülteci kardeşlerimize yardım kampanyası başlattığınızı duyduk. Bu kampanyada bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Bu imkanı bize verdiğiniz için de teşekkür ediyorum. Doğu Türkistan ile ilgili birkaç kelam edip sohbete başlayalım inşallah. Doğu Türkistan, komünist rejim tarafından yönetilen Çin Halk Cumhuriyeti’nin siyasi ve iktisadi kontrolü altında. Özellikle Çin’in son çıkardığı yasa ile biliyorsunuz oruç ibadetinin ardından artık Müslümanların tesettür kullanması ve namaz kılması da yasaklandı. Yıllardır süregelen sistematik işkence ve ölümlerden bahsetmiyorum bile. 5 ülke değiştirip 12 – 13 ay süren yolculuğun ardından ülkemize sığındılar. Sizin de bu kampanyanız bu anlamda çok önemli” dedi.

Yılmaz ayrıca bütün Müslümanların gözünün, kulağının Türkiye’nin üzerinde olduğunu söyledi.

Genç MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Ömer Levent Bilgin ise, Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye sığınan Türk aileler için başlatılan yardım kampanyasına desteğinden ötürü Cüneyt Yılmaz’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi. Yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşlarının önemi yönündeki sorusuna Cüneyt Yılmaz, “Başakşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ile istişare halindeyiz. 91 tane sivil toplum kuruluşu birleştirip Sivil Toplum Kuruluşu Platformu oluşturduk. Buradan gelen bilgilerle, buradan gelen belgelerle eksikliklerimizi gördük ve gidermeye çalışıyoruz. Sonuna kadar sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerle birebir hareket etmesinde fayda olacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından Genç MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Ömer Levent Bilgin, Başakşehir Belediye Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz’a tablo hediye etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı