Siirt'te kültür sanat

Siirt Belediyesi'nce kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde tiyatro etkinliğinin düzenlendiği belirtildi.

Siirt'te kültür sanat
Siirt'te kültür sanat
GİRİŞ 27.01.2015 18:53 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:53

Belediyeden yapılan açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) sahneye koyduğu "Xwezgini'' adlı tiyatro oyunu Siirt Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Şaliko Bekes in yazıp yönettiği, iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan baba, aile tabusunun, trajikomik bir tesadüfi karşılaşmanın neticesindeki yıkılışı konu alan ve DBŞT oyuncuları Özcan Ateş, Rezan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz'ün rol aldığı tek perdelik "Xwezgini'' adlı tiyatro oyunu sanat severlerle buluştu.

Oyun, aralarında Şengalli (Sincar) Ezidilerin de bulunduğu çok sayıda vatandaştan beğenisini topladı. Oyunculardan Kemal Ulusoy, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Oyunu izlemeye gelen Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cumhur Kılıççıoğlu'da, DBŞT oyuncularına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti.

Kılıççıoğlu, geçmişte Siirt'te sadece Kürtçe'nin değil Arapça'nın da yasak olduğunu belirterek, "O yüzden ana dillerimizle bu güzel oyunlar izleyemedik. O dönemde tiyatro ve sanat evrenseldir. Dünyanın birçok ülkesinde birçok tiyatro klasiği izledim. Bu akşamki şahane oyunu o evrensellik keyfiyle izledim. Onlara Arapça, 'Ehlen ve Sehlen' diyorum'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'