Osmaniye'de "Kış Kampı" sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 5 dönemlik kış kampının ilki, Osmaniye’de sona erdi.

Osmaniye'de "Kış Kampı" sona erdi
Osmaniye'de "Kış Kampı" sona erdi
GİRİŞ 27.01.2015 23:35 GÜNCELLEME 27.01.2015 23:35

Aslantaş Doğa ve İzcilik Kampı'na Türkiye, Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Sırbistan, Yunanistan, Eritre, Etiyopya, Yemen, Haiti ve Somali'den 168 kız öğrenci katıldı.

Osmaniye Valisi Kerem Al, kampın son günü düzenlenen etkinlikte, kamp ateşini yaktı, öğrencilerle sohbet etti.

Al, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin değişik illerinde başlayan kış kamplarının Osmaniye bölümünün ilkinin sona erdiğini söyledi.

Kış kamplarının 5'er günlük 4 dönem şeklinde yapılacağını aktaran Al, "İki bakanlığımızın düzenlediği ortak proje kapsamında birçoğu Somali’den olmak üzere 168 öğrenci kampımızda misafir ediliyor. Bu süre zarfında Osmaniye Kent Müzesi, Kastabala Antik Kenti, Karatepe Kilim Dokuma Merkezi ve diğer tarihi mekanları ziyaret ettiler. Bu çocuklarımızı kentimizde ağırlamaktan mutluyuz. Bunlar genelde fakir coğrafyalardan gelen ve ülkemizin desteği ile eğitimini sürdüren çocuklar. Onlarla bu son günde birlikte olmak ve sohbet imkanı bulmaktan dolayı mutluyum" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, öğrencilerin kamp dönemi programına ek olarak paintbal, okçuluk, bisiklet, havalı tabanca ve el sanatları etkinliğine katıldığını söyledi.

Demir, "Değişik ülkelerden gelen öğrencilerimizin kamp sayesinde yeni yerler görmeleri, yeni dostluklar edinmeleri ve en önemlisi ön yargılardan uzak kendi akranlarıyla bazı paylaşımlarda bulunmasına imkan sağlandı" dedi.

Etkinlikte öğrenciler, kamp ateşinin yakılmasından sonra salonda ilahi ve şiirler okudu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin