Ardahan'da "modern hayvancılık" anlatılıyor

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğretim üyeleri, bilgilendirme amacıyla kenti kapsayan hayvancılık konulu sunumlarına başladı.

Ardahan'da "modern hayvancılık" anlatılıyor
Ardahan'da "modern hayvancılık" anlatılıyor
GİRİŞ 28.01.2015 10:30 GÜNCELLEME 28.01.2015 10:30

Damal ilçesinde Kaymakamlık Toplantı Salonunda çiftçi ve muhtarlara yönelik düzenlenen sunumda konuşan ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak, bu çalışmayla verimli hayvancılığın genç nesillere aktarılacağını söyledi.

Bu nedenle il merkezi dahil her ilçeye bir gününü ayıracaklarını belirten Altınkaynak, şunları ifade etti:

"Bölgemizin temel geçim kaynağı hayvancılık. Üniversite olarak misyonumuz, hem halkımıza hem bölgemize girdilerinde katkı sağlamaktır. Projeler yapmak ve bunları yürütmektir. Vatandaşları bu noktada bilgilendirmektir. Dolayısıyla milli sermayeye, halkımıza, üreticimize katkı sağlamayı ve elde ettiğimiz bilgileri paylaşmayı amaçlıyoruz. Vatandaşımızı bu noktada bilinçlendirmek istiyoruz. Üniversite olarak misyonumuzu yerine getirdiğimiz için mutluyum."

Altınkaynak, iki öğretim görevlisi ile çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Sunumu yapan ARÜ Göle Meslek Yüksek Okul Öğretim Görevlisi Cemalettin Ayvazoğlu da amaçlarının Ardahan'da hayvancılığın hak ettiği noktaya taşımak olduğunu söyledi.

Modern hayvancılık hakkında bilgiler veren Ayvazoğlu, "Türkiye hayvancılığının yüzde 3'ü Ardahan yapılıyor. Ancak bu bizim için çok cüzi bir rakam. Bu rakamı yüzde 10'lara ve 12'lere çıkarmak hedefindeyiz. Halkımıza hayvancılığı anlatırken ayrıca maddi açıdan nasıl daha çok kazanacağını aktarıyoruz. Nasıl para kazanacağını öğretiyoruz. Onlara yemden verimli şekilde yararlanmaları için bilgiler veriyoruz" diye konuştu.

Damal İlçesi Merkez Serhat Mahalle Muhtarı Yılmaz Bahadır, sunumun verimli geçtiğini ifade etti.

Bahadır, "Burası hayvancılığın merkezi. Bu nedende çok verimli bir sunum oldu. Halkımız memnun oldu. Vatandaşta razı kaldı. Hayvancılık ile ilgili her şey anlatıldı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız