Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu:

Kocaeli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Yelkencioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu:
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu:
GİRİŞ 28.01.2015 10:40 GÜNCELLEME 28.01.2015 10:40

Karaosmanoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, manda sütü üretimini çok önemsediklerini belirtti.

"Pazar payındaki artış ve talepler, dikkat çekici bir şekilde yükseldi" diyen Karaosmaoğlu, "Köylümüzün ve yatırımcımızın gelecekte manda sütü ve ürünleri için damızlık sayısında ciddi bir artırıma gitmesi gerekiyor. Köylümüz manda sütü ve ürünlerine yatırım yapmalıdır. Manda sütü geleceğin 'beyaz altını' olacak" ifadesini kullandı.

Karaosmanoğlu, manda sütü ürünlerine olan talebin, her geçen gün arttığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Pazar payındaki bu artışın önemli sebeplerinden bir tanesi ulaşım kanallarının kolay ve hızlı olmasıdır. Köylümüz ve yatırımcımız, artık bu sektörle daha rahat ilgilenmektedir. Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliğimizin önemli eğitim ve bilgilendirme girişimleri de oldu. Devletimizin teşviklerini de daha iyi değerlendirerek, manda sütü ve ürünlerinin daha cazip hale gelmesini sağlayarak, pazar payının daha yukarılara çekilmesini başarabiliriz. Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (GİOSB) kurulması köylümüze önemli bir ekonomik katkı sağlayacak. Manda sütü ve ürünlerinin, burada yoğun biçimde kullanılacağını düşünüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar