İzmir Metrosu'nda yeni makinistler işbaşı yaptı

İzmir Metro AŞ'nin İŞKUR ortaklığıyla açtığı "Tren Makinistliği Eğitim Programı"nı tamamlayan 3'ü kadın 23 genç makinist İzmir'de metro ulaşımında hizmet vermeye başladı

İzmir Metrosu'nda yeni makinistler işbaşı yaptı
İzmir Metrosu'nda yeni makinistler işbaşı yaptı
GİRİŞ 28.01.2015 11:11 GÜNCELLEME 28.01.2015 11:11

İzmir Metro AŞ ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında düzenlenen "Tren Makinistliği Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan 3'ü kadın 23 kursiyer, İzmir'deki metro ulaşımında hizmete başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, büyükşehir belediyesi iştiraklerinden İzmir Metro AŞ ile İŞKUR arasında imzalanan işbirliği protokolüyle düzenlenen 6 ay süreli "Tren Makinistliği Eğitim Programı" tamamlandı.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan 3'ü kadın 23 genç makinist, brövelerini İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sönmez Alev ve İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak'ın da katıldığı törenle alarak, işbaşı yaptı.

Kadın makinistler ilgi odağı oldu

İzmir Metro AŞ’de göreve başlayanlar arasında yer alan kadın makinistler Aysu Tuna, Gülşah Yurttaş ve Merve Çetin, ilgi odağı oldu.

Kadın makinistlerden Tuna, zorlu bir eğitim sürecinin ardından hem kendisi hem de ailesi için gurur verici bir mesleğe sahip olduğunu ifade etti.

Gülşah Yurttaş ise tren makinistliği eğitim programı açıldığını duyduğunda, "Erkekler yapabiliyorsa kadın olarak ben de yapabilirim" diye düşünerek başvuruda bulunduğunu dile getirerek, eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak İzmir Metro'da makinist olarak göreve başlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Merve Çetin de İŞKUR’un düzenlediği İstihdam Fuarı’nda haberdar olduğu eğitim programına, ilk olarak kadın olduğu için başvuramayacağını düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"İzmir Metro AŞ’nin standında 'sadece erkekler mi başvurabiliyor' şeklinde bir soru yöneltmiştim. Görevliler, 'böyle bir kısıtlama olmadığını ve istersem başvuru yapabileceğimi' söyledi. Sonrasında bu günlere geldim. Kadınlar açısından çok alışık olunan bir meslek olmadığı için dışarıda insanlardan ilginç tepkiler alıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var