"İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" Kampanyası

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bu yıl 5 binden fazla öğrenciye bisiklet hediye edecelerini söyledi.

"İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" Kampanyası
"İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" Kampanyası
GİRİŞ 28.01.2015 11:35 GÜNCELLEME 28.01.2015 11:35

Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki Bisiklet Eğitim Pisti'nde incelemelerde bulunan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce "İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" sloganıyla bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Doğan, bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bisiklet Eğitim Pisti, şehrimizi bisiklet şehri yapma yolunda yaptığımız önemli hizmetlerimizden biridir. Bugüne kadar 20 binden fazla gencimiz, kadınımız, yaşlımız, çocuğumuz burada eğitim aldı. Okullarımızdaki öğrencilerimizi buraya getirip, onlara bisiklet kullanmayı öğretiyoruz. Şehrimizde çevre ilçelerimize kadar uzanan bisiklet yollarımız ve bisiklet park yerlerimizle örnek olduk."

Bu yıl da çocuklara bisiklet dağıtacaklarını bildiren Doğan, "Bu yıl 5 binden fazla öğrencimize ücretsiz bisiklet dağıtacağız. Bu hizmet ne Türkiye'de ne de dünyada yapılmış bir hizmettir. Hedefimiz her eve bir bisiklet vererek, sadece çocukların değil anne babaların da bisiklet kullanmalarını sağlamaktır" dedi.

Doğan, Akıllı Bisiklet Projesi'nin, bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla yapılan en önemli çalışmalarından biri olduğunu dile getirerek, "Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu projemizi de şehrimizde hayata geçirdik ve çok büyük ilgi gördü. Bu proje diğer ilçelere de örnek oldu. Bizim yaptığımız bu projeler Türkiye'ye örnek çalışmalardır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!