FÜ, İl Emniyet Müdürlüğüne simülatör cihazı hediye edecek

Fırat Üniversitesi (FÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nün ortak çalışmasıyla yapılan çarpma ve simülatör cihazının İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi.

FÜ, İl Emniyet Müdürlüğüne simülatör cihazı hediye edecek
FÜ, İl Emniyet Müdürlüğüne simülatör cihazı hediye edecek
GİRİŞ 28.01.2015 12:49 GÜNCELLEME 28.01.2015 12:49

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, sivil havacılık yüksekokulunda simülatör cihazını inceleyen FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, sürücülere emniyet kemeri kullanma bilincinin önemini sağlamak amacıyla yapılan 2 adet simülatör cihazının tamamlanarak emniyet müdürlüğüne teslim edileceğini belirtti.

Bütün paydaş kurumlarla olduğu gibi emniyet müdürlüğüyle de işbirliği çerçevesinde faaliyetler gerçekleştirdiklerini aktaran Demirdağ, "Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yapılan simülatör cihazlarının emniyet müdürlüğümüze hayırlı olmasını diliyor, yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

FÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya ise 2014 yılında emniyet müdürlüğünün isteği üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, 2 ay gibi kısa sürede emniyet kemeri ile ilgili 2 test cihazının üretimini yaptıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar