Erdemli’de aşçı çırakları sertifikalarını aldı

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünün 272 saat süreyle açtığı aşçı çırağı kursuna katılan 18 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Erdemli’de aşçı çırakları sertifikalarını aldı
Erdemli’de aşçı çırakları sertifikalarını aldı
GİRİŞ 28.01.2015 13:53 GÜNCELLEME 28.01.2015 13:53

Erdemli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaağaç, Erdemli Öğretmenevi'ndeki sertifika töreninde, Erdemli’nin turizm bölgesi olması nedeniyle kursun önemli olduğunu söyledi.

Kursu başarıyla bitirerek belge alanların turizm sektöründe çalışabileceğini aktaran Karaağaç, "Gençlerimize ve özellikle de ev hanımlarını kurslara katılmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer Okur da gelen talepler doğrultusunda değişik kurslar açarak birçok vatandaşın iş bulmasına katkı sunduklarını belirtti.

Aşçılık mesleğinde yaşanan ara eleman boşluğunu kapatmak ve otel ile pansiyonlardan gelen eleman taleplerine cevap verebilmeyi amaçladıklarını söyleyen Okur, ‘’Açtığımız çeşitli meslek eğitim kursları ile mesleği olmayan vatandaşlarımızı belirli niteliğe kavuşturarak istihdamlarını sağlıyoruz. Kurslarımıza katılanlar her zaman kazanıyor’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı olanlara sertifikaları verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?