Perinçek'in AİHM'deki duruşması sona erdi

"Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" diyen Doğu Perinçek'in AİHM'de görülen temyiz duruşması sona erdi.

GİRİŞ 28.01.2015 13:55 GÜNCELLEME 28.01.2015 15:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İsviçre'de verdiği konferanslarda, 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" demesi üzerine bu ülke yargısınca 'ırkçı ayrımcılık' gerekçesiyle cezaya çarptırılması üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) ise 'ifade özgürlüğü' vurgusu yaparak İsviçre'yi haksız bulduğu Perinçek-İsviçre davasının temyiz duruşması sona erdi.

Mahkemede konuşan Perinçek, Avrupa insanının özgürlüğü için geldiklerinin belirterek, "Avrupa insanının özgürlüğü için buradayız. AİHM'in 17 Aralık 2013'teki kararı özgürlükleri güvence altına alıyor. I. Dünya Savaşı'ndan kalan ön yargıların geleceği olumsuz etkilemesinden kurtulmak gerekiyor. Soykırım hukuki bir tanımdır. Osmanlı Devleti, Ermeni yurttaşlarına karşı toptan yok etmeye girişmemiştir. Ermeni yurttaşlarımızın acılarını her zaman paylaştım. Kültürümüze katkılarını hep takdir ettim. Ermenileri değil büyük devletleri sorumlu tuttum. Ermeni iddiaları Türkleri aşağılamanın aracı haline getirildi" dedi.

PERİNÇEK: “ BU OLAY TÜRK MİLLETİNİ BİRLEŞTİRDİ”

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün AİHM’de görülen dava çıkışında DA açıklamalarda bulundu. Bu olayın Türk milletini birleştirdiğini kaydeden Perinçek, “Bu olay Türk milletini birleştirdi. Türkiye’nin bütün milli güçlerini birleştirdi. Burada Deniz Baykal’ı, Gülsün Bilgehan Toker’i, Süheyl Batum’u, hükümetin temsilcileri sayın Masum Türker, Yaşar Okuyan hepimiz beraberiz. Bu olay bütün Türk milletini birleştirdi. Yeniden Türkiye başı dik yaşamak için, bağımsız yaşamak için, kardeşçe, özgürce yaşamak için birleşiyor. Buna katkınız için size yürekten teşekkürler, saygılar ve sevgiler. Bu beraberlik Türkiye’nin önünü açacak, ufkunu açacak. Hepinize sevgiler, saygılar” dedi.

Doğu Perinçek’in açıklamaları sırasında sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • temi,z bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ne bu tantana yaw, mahkeme 6 sonrasına karar verecek ! koministlik rejimini ülkemize getirmek için bir yerlerini yırtan bu adamı kahraman gibi göstermeye çalışmayın lütfen ! Müslüman bir ülke olan türkiyenin koministlik, tam zıttıdır !!
    Cevapla
  • selma 9 yıl önce Şikayet Et
    perinceği kahraman kaptınız ya derin devleti 1 numaralı adamı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi