EXPO 2016'nın sembol çiçeğinin korunması için imza kampanyası

EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayığın korunması için mermer ve taş ocaklarının kapatılması yönelik imza kampanyası başlatıldı

EXPO 2016'nın sembol çiçeğinin korunması için imza kampanyası
EXPO 2016'nın sembol çiçeğinin korunması için imza kampanyası
GİRİŞ 28.01.2015 14:02 GÜNCELLEME 28.01.2015 14:02

EXPO 2016'nın "Çiçek ve Çocuk" temasının sembolü olan şakayık çiçeklerinin bulunduğu bölgede mermer ve taş ocaklarının kapatılması için bazı sivil toplum örgütleri imza kampanyası başlattı.

Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir mermer ocağı ile 4 taş ocağının kapatılması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın özellikle, Antalya'nın ev sahipliği yapacağı, "Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayığın bulunduğu Ekizce Yaylası'nda yapılacak mermer ve taş ocaklarına karşı sürdürüldüğü bildirildi.

Toplanan imzaların Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bir kopyasının EXPO 2016 koordinatörlüğünü yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e iletileceği kaydedildi.

İmza kampanyasında şu ifadeler yer alıyor:

"Kampanyada bin 250 imzayı ulaşıldı. Ekizce Yaylası'nda 10 hektar alanda faaliyette bulunan mermer ocağının açılması için sedir ağaçları kesildi. Bölgede ardıç, meşe, akça ağaçları başta olmak üzere nesli tükenmekte olan Toros Karakulağı ile vaşaklar da tehdit altında. Antalya EXPO 2016'nın sembol bitkisi şakayığın doğal yaşam alanı olan bu bölge, dünyaya tanıtılmak istenmektedir. Sembol bitkinin yaşam alanı, diğer ülkelerden gelen konuklara tanıtılacak, bölgenin özellikleri hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca bölgeye bilim insanları da gelecektir. Tam da EXPO 2016 öncesinde buraya mermer ocağı açılması, Türkiye'nin hem prestijini zedeleyecek hem de görsel anlamda tahribat dünyanın gözleri önüne serilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!