Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:

"Türkiye'nin dış politikada Suriye başta olmak üzere yapmış olduğu yanlış tercihten bir an önce vazgeçerek, milli izzetli bir dış politikaya dönme mecburiyeti vardır"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:
GİRİŞ 28.01.2015 14:14 GÜNCELLEME 28.01.2015 14:14

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Türkiye'nin dış politikada Suriye başta olmak üzere yapmış olduğu yanlış tercihten bir an önce vazgeçerek, milli izzetli bir dış politikaya dönme mecburiyeti vardır" dedi.

Tongüç, ilçe teşkilatıyla beraber Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) yaptığı açıklamada, parti olarak birçok ilde halkla bir araya geldiklerini söyledi.

Şubat ayında teşkilat içerisinde temayül yoklamaları yapılacağını ifade eden Tongüç, seçimlerde milletin sevdiği, saydığı milli görüş misyonuna uygun bir şekilde çıkacaklarını belirtti.

Dış politikayı eleştiren Tongüç, Türkiye'nin 900 kilometrelik bir sınır komşusu olan Suriye'de bölge komşusu olarak kalmamış olmasını ciddi bir kaosla karşı karşıya olduğunu gösterdiğini savundu.

"Kobani üzerinden oyunlar oynandı" -

Kobani olaylarının maksatlı çıkarıldığını iddia eden Tongüç, "Kobani üzerinden Türkiye'de yaşanan 6-7 Ekim olaylarıyla bir kaos ortamı meydana getirilmek istendi. Onun için Türkiye'nin bu dış politikada Suriye başta olmak üzere yapmış olduğu yanlış tercihten bir an önce vazgeçerek, milli izzetli bir dış politikaya dönmek mecburiyeti vardır" diye konuştu.

İşsizlik sorunlarındaki sıkıntılar -

İşsizlik konusuna da değinen Tongüç, özelikle işsizlik başta olmak üzere Türkiye'de ekonomik anlamda bir sıkıntının baş gösterdiğini iddia etti.

Yaşanabilecek krizleri hizmet ve turizm sektörleriyle baş edeceğini düşünenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu savunan Tongüç, bu sektörlerde gelişmiş ülkelerin ekonomik krizlerle boğuştuğunu ve iflas etme noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye'nin bir an önce mevcut yeraltı ve üstü kaynaklarını harekete geçirmesi gerektiğini ifade eden Tongüç, harekete geçirilen kaynaklarla üretimler yaparak ihracatta söz sahibi olması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu