Bilecik'teki cinayetin davası

Bozüyük ilçesinde eski eşini silahla öldürdüğü öne sürülen kişinin yargılanmasına devam edildi

Bilecik'teki cinayetin davası
Bilecik'teki cinayetin davası
GİRİŞ 28.01.2015 15:38 GÜNCELLEME 28.01.2015 15:38

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 30 Haziran 2014'te eski eşini silahla öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Levent Sargın ile öldürülen Emine Baş'ın babası Sabri Us, kardeşleri Sacide Filiz. Ayşe Durmaz, Mine Us ve Mecit Us, katıldı.

Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı, 25 Şubat'a erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Gülhan Akkoyun, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Baş'ın hesabını adalet önünde sormak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kadınların en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunması gerektiğini vurgulayan Akkoyun, "Emine'ye etkin koruma uygulanmamasının hesabını soruyoruz" dedi.

Baş'ın avukatı Betül Nuran Karataş da "genç kadını öldürüp, çocuklarını öksüz ve yetim bırakan Sargın'ın" en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Levent Sargın, 3 yıl önce boşandığı Emine Baş'a (31), yaşadığı Yediler Mahallesi'ndeki evin kapısının önünde otururken iki el ateş ederek kaçmıştı. Ağır yaralanan Baş, kaldırıldığı Bozüyük Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu