Siverek'te et fiyatları arttı

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Sevdalı: "Özellikle arpa ve saman fiyatlarındaki artış et fiyatlarına yansıyor"

Siverek'te et fiyatları arttı
Siverek'te et fiyatları arttı
GİRİŞ 28.01.2015 16:04 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:04

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı, bu yıl ilçede en fazla fiyat artışının et ürünlerinde görüldüğünü söyledi.

Sevdalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede hayvancılığın en önemli geçim kaynaklarının başında geldiğini belirterek, Siverek'in başta Şanlıurfa olmak üzere çevre ilçelerin et ihtiyacının büyük bir kısmını karşıladığını anımsattı.

Et fiyatlarındaki artışın nedenlerine değinen Sevdalı, temel sebebin ilçedeki besiciliğin azalmasından kaynaklandığını ifade etti.

Sevdalı, ilçedeki et fiyatlarının 24 TL civarında olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilçede en fazla fiyat artışı et ürünlerinde görüldü. İlçemizde et fiyatlarını artışının bir çok nedeni bulunuyor en başta besiciler kredi alamıyor kredi alamadıkları için de besiciliği geliştiremiyorlar. Özellikle arpa ve saman fiyatlarındaki artış et fiyatlarına yansıyor. 2014 yılında bir kilo et 19 TL'ye satılırken besiciliğin azalması yem fiyatlarını artışı yüzünden et fiyatları ilçede 24 TL'ye yükseldi. Kasaplar, artan maliyetler karşısında zorunlu olarak girdilerini fiyatlara yansıtıyor. Sorunun azaltılabilmesi için devlet desteğiyle besicilik tekrar cazibeli hale getirilmelidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı