Kumluca'daki heyelan

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya: "Heyelan en çok ulaşım ağı yollarımızı etkiledi"

Kumluca'daki heyelan
Kumluca'daki heyelan
GİRİŞ 28.01.2015 16:08 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:08

Kumluca'da yaklaşık 15 gündür aralıklarla devam eden heyelan nedeniyle ilçe merkezine ulaşımı sağlayan yolların çoğunda sorun yaşandığı bildirildi.

İlçede 13 Ocak'ta yaşanan olumsuz havanın ardından başlayan ve aralıklarla devam eden heyelanlar nedeniyle yerleşim yerlerine ulaşımı sağlayan yollarda hasar oluştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede aralıklarla devam eden heyelanların en çok mahallelerin ilçe merkezine ulaşımı sağlayan yollarını etkilediğini söyledi.

Heyelanın başladığı günden bu yana belediye ekiplerinin mahallelere ulaşımı açık tutmak için mücadele verdiğini ifade eden Çetinkaya, heyelanın Güzören başta olmak üzere, İncircik, Erentepe, Altınyaka, Karacaören, Mavikent, Gölcük, Büyükalan, Dereköy, Kuzca, Yenikışla, Salur, Adrasan, Toptaş, Yazır, Belen ve Çay mahallelerinin yollarında hasara neden olduğunu belirtti.

Heyelan olan mahallelere ulaşımı sağlama çalışmalarına Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de destek verdiğini dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Güzören Mahallemize bağlı Karagöl Yaylası'na ulaşımı sağlayan yol dışında kapalı yol bulunmuyor ancak daha önce olan ve aralıklarla da devam eden heyelanın verdiği hasarı onarmak için ekiplerimiz çalışıyor. Altınyaka ve Karacören mahallelerinin yollarında Büyükşehir Belediyesi, Güzören ve İncircik mahallemizin yollarında ise belediyemizin ekipleriyle çalışmalarımız devam ediyor."

Heyelan meydana gelen bölgelerde altyapı ve bazı içme suyu şebekeleriyle köprülerde de hasar oluştuğunu anlatan Çetinkaya, hasarları ortadan kaldırmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı