Yalancı bahar yüzünü gösterdi

Türkiye genelinde kara kış devam ederken, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yalancı bahar yüzünü gösterirken, ilçede bulunan ağaçlar çiçek açtı.

GİRİŞ 28.01.2015 16:47 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Tütenocak Köyünde kışın ortasında badem ağaçları çiçek açtı. Uzmanlar olası bir soğuk hava dalgasında özellikle meyve ağaçlarının büyük zarar göreceğini belirtti.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı kış ortasında badem ağaçlarının çiçek açması yaz aylarında çiftçilerimizin zor durumda kalabileceğini vurgulayarak, üretimi de olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi.

Kahta Ziraat Orası Başkanı Turanlı:"Kahta ilçemizde şubat ayında sıcaklıkların mevsim düzeyinin üzerinde olduğundan dolayı Tüten ocak köyünde badem ağaçlarının açmış olduğunu gördük.  Köy muhtarımızın beni telefonla arayarak badem ağaçlarının çiçek açtığını söyledi. Bende gelip bir bakalım dedim ve gelip kendi gözümle gördüm. Köy Muhtarımız bu çiçeklerin 10 gün önce açıldığını söyledi.

Bu çiçeklerin açması çiftçiler için iyi değildir. Havaların sıcak geçmesi ve zamansız çiçek açması ağaçlara tamamen zarardır. Bu yalancı bahar ağaçlarımızın erken çiçek açması ve arkasından gelen soğuk hava ile çiçeklerin kurumasına neden olacaktır. Geçen sene Mart ayında bir yalancı bahar yaşamıştık. Daha sonra sert esen bir rüzgar ile bu yalancı bahar yaşayan tarlalardaki meyvelerimiz telef olmuştu. Bu yalancı baharın artmasından ve çiftçilerimiz zarar görmesinden endişe ediyoruz.  İnşallah burada yaşanan yalancı bahar diğer bölgelerde de yaşanmaz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • EKSPER 9 yıl önce Şikayet Et
    TARSİM diye bir kuruluş var ve devlet buna destek veriyor. Böyle kurumlar bu tip durumlar için kuruldu. Sigorta yaptırınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!