Sömestir tatilinde "beyaz cennet"e yoğun ilgi

Yarı yıl tatili için yapılan rezervasyonlarla Pamukkale ile Karahayıt'ta otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bildirildi

Sömestir tatilinde "beyaz cennet"e yoğun ilgi
Sömestir tatilinde "beyaz cennet"e yoğun ilgi
GİRİŞ 28.01.2015 16:51 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:51

Yılbaşından bu yana yarı tatili için yapılan rezervasyonlarla Pamukkale'deki otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bildirildi.

Okulların 15 günlük sömestir tatiline girmesiyle vatandaşlar, "beyaz cennet" Pamukkale 'ye akın etti. Aileleriyle sömestir tatilini Pamukkale'de geçirmeyi isteyen vatandaşlar, otellerde günler öncesinde rezervasyon yaptırdı. Tatilini Pamukkale'de geçiren vatandaşlar, ören yerindeki travertenlerde yürüdü, fotoğraf çektirdi.

Kış olması nedeniyle daha çok yerli turistin rağbet ettiği "beyaz cennet" Uzakdoğu'dan gelen bir çok yabancı turistin de tercihi oldu.

Günlük ortalama 2 bin 500 kişi ziyaretçi

Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki otel ile termal kış turizm tesislerinin yüzde yüzlük doluluk oranı işletme sahiplerini sevindirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ören yerine yıl başından buyana günlük ortalama 2 bin 500 kişinin giriş yaptığını söyledi.

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle otellerdeki rezervasyonların günler öncesinden dolduğunu ifade eden Şen, şunları söyledi:

"2014 yılında en çok ziyaret edilen ören yeri unvanını alan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri'ni 2014 yılında yerli ve yabancı 1 milyon 875 bin kişi ziyaret etmişti. Yılbaşından bu yana ortala hergün 2 bin 500 kişi örenyerini ziyaret ediyor. 2015 yılında Pamukkale bölgesinin gerek yerli gerekse de yabancı yoğun ziyaretçi talebi ile geçen yılının üstünde bir rakamla yılı kapatmayı hedefliyoruz."

Ailesi ile birlikte yarı yıl tatilini Pamukkale'de geçirmeyi tercih eden vatandaşlardan Erkan Özgök, Pamukkale'ye hayran kaldıklarını belirterek "Okul tatili burada değerlendirmek istedik. Pamukkale çok güzel" dedi.

Konya'dan geldiklerini dile getiren Sevim Tuna ise ailece otelde konakladıklarını, örenyerini çok beğendikleri ifade etti. Her yıl yarı yıl tatilini Pamukkale'de geçirmeyi düşündükleri söyleyen Tuna, "Pamukkale bize daha uygun ve kış olduğu için daha cazip geldi. Kaplıca suları olduğu içinde bence 1 numaralı yer" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu