Tokat müftüsü; Cinsellikle ibadet kıyaslanamaz!

Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, aile danışmanı Sibel Üresin'in 'Cinsellik bütün ibadetlerin başında geliyor' sözlerini eleştirdi.

Tokat müftüsü; Cinsellikle ibadet kıyaslanamaz!
Tokat müftüsü; Cinsellikle ibadet kıyaslanamaz!
GİRİŞ 28.01.2015 17:31 GÜNCELLEME 29.01.2015 08:58

Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, katıldığı bir televizyon programında "Cinsellik bana göre bütün ibadetlerin belki de başında geliyor" diyen aile danışma Sibel Üresin'in sözlerini eleştirdi. Erdem, "Tabi ki cinsel ihtiyacı olduğu zaman da helalinden eşiyle bu ihtiyacını giderir. Ancak, bunu bir namazla mukayese edersek yanlış olur" dedi. 

Makamında açıklamalarda bulunan Müftü Erdem, cinsel ilişkinin fiziksel ihtiyaçtan kaynaklandığını söyledi.

Buna insanın acıkıp yemek yemesini örnek veren Müftü Erdem, şöyle konuştu: "Ölmemek için yemek yenmesi de farzdır. İnsanın açken kendini açlığa hapsetmesi haramdır. Haram işlemiş olur. Suya ihtiyacı olduğu zaman su içmesi gerekir. Tabi ki cinsel ihtiyacı olduğu zaman da helalinden eşiyle bu ihtiyacını giderir. Bu şekilde helalinden ihtiyacını gidermesi ibadet anlamına gelir dinimizde. Çünkü ihtiyacını helal yoldan karşılamış olur. Ancak, bunu bir namazla mukayese edersek yanlış olur. Çünkü namazın vakti vardır. Vakti gelince mutlaka kılınmalıdır. Ama yeme, içme ve cinsel ihtiyaçlarsa arzu ve istekle alakalıdır. Bunlar zaman ve mekana bağlı değildir. Ondan dolayı bunları birbiriyle mukayese etmememiz gerekir. Eşlerin birbiriyle şakalaşmasını bile dinimiz ibadet kabul ediyor. Yani eşler birbiriyle şakalaştığı zaman Allah katında sevap kazanıyor. Böylece o ailede muhabbet artıyor. O evde çocuklar sevgi ile yetişiyor. Olaya bu açıdan bakmak lazım. Yoksa kalkıp ta af edersiniz cinsel beraberliği namaz ile oruç ile mukayese edemeyiz. Bu yanlış olur. Hatta namazı oruçla, orucu namazla, namazı hacla mukayese edemeyiz. Çünkü her biri ayrı bir ibadettir." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak