Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi

Başvurular, 12 Şubat'ta sona erecek

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi
GİRİŞ 28.01.2015 17:38 GÜNCELLEME 28.01.2015 17:38

Niğde İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamındaki başvuruların 12 Şubat'ta sona ereceğini açıkladı.

Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, yatırımın konusuna göre 1 ila 3 milyon lira aralığındaki yatırımlarda yüzde 50 oranında hibe desteği alınabileceğini kaydetti.

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı ve kapasite artırımı ile teknoloji yenilemesi gibi yatırımlar için destek alınacağını belirten Türkmen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesisler ile 3 dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemi için de başvuru yapılabilecek. Kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere, jeotermal ve biyogazdan ısı, elektrik güneş, rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar, hayvansal orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, hibe desteği kapsamında değerlendirilmektedir. Destekleme başvuru süresi ise 12 Şubat'ta sona erecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti