Üstün zekalı çocuklardan Vali Düzgün'e ziyaret

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Vakfı'ndan (TÜZDEV) bir grup öğrenci, Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Üstün zekalı çocuklardan Vali Düzgün'e ziyaret
Üstün zekalı çocuklardan Vali Düzgün'e ziyaret
GİRİŞ 28.01.2015 17:45 GÜNCELLEME 28.01.2015 17:45

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, makamdaki ziyarette konuşan Vali Düzgün, TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman, öğrenciler ve öğrencilerin ailelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Başkalarının göremediğini görebilen, olaylara farklı bakış açısıyla bakabilen ve yorum yetenekleriyle olgulara zenginlik katan üstün zekalı ve dahi çocukların eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Düzgün, TÜZDEV ve benzer kuruluşların farklı ve yetenekli çocukların ihtiyaçlarına yönelik eğitim sağlayamasının takdire şayan olduğunu belirtti.

Üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimi için Kayseri merkezli kurulan TÜZDEV'in önemli bir başlangıç yaptığını kaydeden Düzgün, şöyle devam etti:

"Türkiye’de üstün zekalı çocuklarımızın çok daha iyi yetişmesi ve geleceğe hazırlanması için TÜBİTAK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bazı çalışmalar yürütüyor. TÜZDEV gibi gönüllü kuruluşların dışında bunu kurumsal olarak devletin yönlendirmesiyle üstün zekalı çocuklara yönelik pilot okulların açılması gündemde. Türkiye'de ilk başta 3-4 vilayette pilot uygulama olarak başlatılması planlanıyor. Bunlardan birisinin de Kayseri’de açılmasını arzu ediyoruz. Öyle olursa daha kurumsal ve daha geniş donanımlı mekanlarda, ortamlarda, sınıflarda bu öğrencilerimiz eğitimlerine devam edebilecekler ve inşallah içlerinden Nobel ödülü kazanacak yetenekli gençlerimiz ortaya çıkacak."

TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman da kendileri ve öğrencileriyle yakından ilgilenip destek olan Vali Düzgün’e teşekkür etti. Toplamda 45 öğrenciye okul dışındaki zamanlarda ayrıcalıklı özelliklerini geliştirmeye yönelik eğitimler verildiğini kaydeden Duman, hafta sonu teknopark imkanlarından da faydalanarak çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda Vali Düzgün öğrencilere satranç takımı hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti