Şırnak'ta kaçak avlananlara para cezası

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde kaçak avlanan 3 kişiye 39 bin 191 lira para cezası verildi.

Şırnak'ta kaçak avlananlara para cezası
Şırnak'ta kaçak avlananlara para cezası
GİRİŞ 28.01.2015 18:04 GÜNCELLEME 28.01.2015 18:04

İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay yaptığı yazılı açıklamada, Gabar Dağı sınırlarında, ilin biyolojik çeşitliliği açısından nadide türlerden olan, nesli tehlike altındaki yaban keçilerinden 3'ünü yasa dışı avlayan 3 kişiye 39 bin 191 lira para cezası uygulandığını bildirdi.

Söz konusu şahısların avcılık belgesi bulunan resmi avcı olduklarını ifade eden Kalay, Güçlükonak Koçyurdu Jandarma Karakolu ekipleriyle yapılan iş birliği sonucu şahıslar hakkında idari yaptırım kararının düzenlendiğini belirtti.

Kalay, yaban keçilerinin korunan türlerden olduğunu vurgulayarak açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu nedenle bu yaban keçilerinin avlanması her daim yasaktır. İlimizin özellikle dağlık ve ormanlık alanlarında yaşamlarını sürdüren av ve yaban hayvanlarımızın korunması konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını, doğal kaynaklarımızın, doğal zenginliklerimizin sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde korunması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Avcılığın ilgili kanun kapsamında ve etik kurallar içinde yapılması gerekir. Yasa dışı avcılığın önüne geçebilmek amacıyla hem kurumumuz ekipleri hem de jandarma görevlerini sürdürüyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…