"Suriye'ye Bin Yardım Tırı Daha Kampanyası"

İHH Aksaray Temsilciliğince "Suriye'ye Bin Yardım Tırı Daha Kampanyası" kapsamında toplanan 4 tır dolusu yardım, Aksaray'dan Hatay'a gönderildi

"Suriye'ye Bin Yardım Tırı Daha Kampanyası"
"Suriye'ye Bin Yardım Tırı Daha Kampanyası"
GİRİŞ 28.01.2015 18:08 GÜNCELLEME 28.01.2015 18:08

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı (İHH) Aksaray Temsilciliği tarafından "Suriye'ye Bin Yardım Tırı Daha Kampanyası" kapsamında temin edilen 4 tır dolusu yardım, Aksaray'dan törenle Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki mülteci kampına gönderildi.

İHH İl Temsilcisi Önder Özkan, Büyük Bölcek Caddesi'ndeki pazar yerinde düzenlenen törende, İHH'nın organize ettiği yardımların Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde profesyonelce hazırlanan dağıtım merkezlerine ulaştırılacağını söyledi.

Suriye'de ciddi anlamda gıda sıkıntısının yaşandığını ifade eden Özkan, "Aksaray, tahıl bölgesi olduğundan dolayı un göndermeyi uygun gördük. Yola çıkacak 4 yardım tırındaki gıdaların yüzde 90'ını un oluşturuyor. Bunun dışında battaniye, yatak, yorgan, yastık ve kuru gıdalar da var. Başımıza bir felaket gelse, biz de birilerinden yardım beklerdik. İnsanlık görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş ise Aksaray'dan 4 tır dolusu gıda yardımının gönderileceğini vurgulayarak, "Aksaraylı yardımseverin oradaki kardeşlerimize bir nebze olsun ufak bir hediyesidir. Bu hediyenin yerine ulaşmasıyla, ihtiyaçlar giderilmiş olacak. Devletimiz, milletimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman onların yanındayız" dedi.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerini taşıyan 4 tır, Hatay'a uğurlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı