AEÜ'den kısa kısa

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: "Üniversitemizde devam eden çalışmalar tamamlandığında kampüslerimiz ve binalarımız, uluslararası standartlarda her konuda örnek gösterilebilecek yapılaşmaya sahip olacak"

AEÜ'den kısa kısa
AEÜ'den kısa kısa
GİRİŞ 28.01.2015 18:10 GÜNCELLEME 28.01.2015 18:10

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Pof. Dr. Kudret Saylam, üniversitede devam eden çalışmalar tamamlandığında kampüsler ve binaların, uluslararası standartlarda her konuda örnek gösterilebilecek yapılaşmaya sahip olacağını bildirdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki 28 araç kapasitesine sahip Araç İşletme Binası, Merkez Yerleşke'deki Eğitim Fakültesi çevre duvarı ve giriş kapısı ile Mucurlu hayırsever İsmail Gündüz'ün desteğiyle yapımına başlanan Mucur Meslek Yüksekokulu ek binasının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, bin 136 metrekare alanda hizmet vermeye hazır Araç İşletme Binasında 10 personel ofisi, 2 dinlenme odası ile 6 bakım ve depo alanı bulunduğu vurgulanarak, şunlar ifade edildi:

"Eğitim Fakültesi çevre duvarı 710 metre uzunluğunda ve 2,65 metre yüksekliğinde. Traverten dış cephe giriş kapısı ise 7 metre genişliğinde. Mucur Meslek Yüksekokulu ek binası 2 bin 400 metrekare alanda 18 derslik, 6 atölye ve yemekhane bölümüyle hizmet vermeye hazır hale geldi."

Açıklamada, üniversitenin günden güne geliştiğine, kampüs inşaatının hızlı şekilde devam ettiğine dikkati çeken Rektör Saylam'ın şu sözlerine yer verildi:

"Kaliteli yaşam alanları insanların çalışmalarını çok yakından etkilemektedir. Üniversitemiz örnek bir yapılanma içindedir. Üniversitemizde devam eden tüm çalışmalar tamamlandığında kampüslerimiz ve binalarımız uluslararası standartlarda her konuda örnek gösterilebilecek yapılaşmaya sahip olacak. Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize en konforlu şartları hazırlayarak her şeyin en güzelini yapmak için büyük gayret içindeyiz. İnşaatlar genel olarak tamamlandığında yeni programlara da öğrenci alabileceğiz."

Ardahan Üniversitesi Rektörü Korkmaz, Saylam'ı ziyaret etti

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam'ı ziyaret etti.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Korkmaz'ın Saylam'ı makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Saylam, aynı zamanda Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanlığı'nı da yürüten Korkmaz'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, üniversiteler arasındaki iletişimin önemli olduğununu vurguladı.

AEÜ öğrencileri, "8. Çukurova Kitap Fuarı"na Katıldı

AEÜ Kitap-Okur Topluluğu üyesi bir grup öğrenci, "8. Çukurova Kitap Fuarı"na katıldı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen fuarı ziyaret ettiği belirtildi.

Öğrencilerin, 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, imza günleri, konferans, panel, söyleşi gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği fuara katılarak önemli deneyim yaşadıkları kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...