Iğdır'daki akbaba zehirlenmeleri

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Türkoğlu: - "Sanırım Ermenistan'da yedikleri etten zehirlendiler ve burada öldüler çünkü alanda sakatat bulamadık. Hayvan kalıntısı da bulamadık. Buna rağmen akbaba leşlerinde ciğer kalıntısı bulduk"

Iğdır'daki akbaba zehirlenmeleri
Iğdır'daki akbaba zehirlenmeleri
GİRİŞ 29.01.2015 10:15 GÜNCELLEME 29.01.2015 10:15

Iğdır Tuzluca Kuş Cenneti'nde zehirlenerek telef olan akbabaların, Ermenistan'da yedikleri etten zehirlendiklerinden şüphelenildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, telef olan akbabalara ilişkin yapılan ilk incelemede kursaklarında ciğer kalıntısı bulunduğunu söyledi.

Akbabaların zehirlendikleri ihbarını alır almaz bölge genelinde inceleme yaptıklarını belirten Türkoğlu, "Alanda bulduğumuz leşi, laboratuvara gönderdik. Bununla ilgili inceleme tamamlandıktan sonra kesin ölüm sebebi belirlenecek. Bölgede yaptığımız aramada ciğer veya herhangi sakatat kalıntısına rastlamadık" dedi.

Türkoğlu, akbabaların Ermenistan ve Türkiye arasındaki bölgede yaşadığını ifade etti.

Bundan dolayı akbabaların Ermenistan'da zehirlenmiş olabileceğine dikkat çeken Türkoğlu, "Sanırım Ermenistan'da yedikleri etten zehirlendiler ve burada öldüler çünkü alanda sakatat bulamadık. Hayvan kalıntısı da bulamadık. Buna rağmen akbaba leşlerinde ciğer kalıntısı bulduk. Bundan dolayı böyle bir şüphe oluştu" diye konuştu.

Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ermenistan ve Türkiye arasındaki bölge akbabaların yaşam alanı. Biz bulduğumuzda zaten uzun süredir zehirlenmiş haldeydiler. Bundan dolayı hemen öldüler zaten. Sadece iki tanesini kurtarabildik. Ölen akbabalara ilişkin patolojik bulguların gelmesini bekliyoruz. Bu sonuçlar çıktığında akbabaların kesin ölüm nedenini anlamış olacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?