Sinop İl Dernekler Müdürlüğünden beyanname uyarısı

Sinop İl Dernekler Müdürü Hüseyin Yılmaz, il genelinde bulunan dernek şubelerinin şubat ayı sonuna, derneklerin ise nisan ayı sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini söyledi.

Sinop İl Dernekler Müdürlüğünden beyanname uyarısı
Sinop İl Dernekler Müdürlüğünden beyanname uyarısı
GİRİŞ 29.01.2015 10:32 GÜNCELLEME 29.01.2015 10:32

Derneklerin her yıl beyannamelerini şubat ve nisan ayları sonununa kadar vermekle yükümlü olduklarını belirten Yılmaz, aksi durumda beyanname vermeyen derneklere, Dernekler Kanunu'nun 19. maddesine göre 835 lira idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Sinop'ta dernek sayısında artış olduğuna dikkat çeken Yılmaz, 2010'da 303 olan dernek sayısının, 2014'te 366 ve 2015 yılının ocak ayında 389'a ulaştığını kaydetti.

İnsanların bir araya gelme duygusuyla yeni dernekler kurduklarına işaret eden Yılmaz, "Özellikle köylerde cami yaptırma, yaşatma veya yardımlaşma dayanışma adı altında kurulan dernekler, dernek sayısında artışı da beraberinde getirdi. Sadece 2015 yılı ocak ayı içinde 23 dernek kuruldu" dedi.

Sivil toplumların dernekleşmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Sosyal faaliyetlerinin yaygınlaştırılması lazım. Dernekler tüzel kişiler olduğu için bir araya gelmeleri yardımlaşmaları, kalkınma gibi her türlü faaliyetlerde bulunmaları lazım. Bir ilde ne kadar çok dernek olursa O İl'de sosyal yaşantıda daha aktiflik görülür" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor