Doğu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş'ta 969 köy, mezra, kom ve mahalle yolu ulaşıma kapandı

Doğu'da kış
Doğu'da kış
GİRİŞ 29.01.2015 11:11 GÜNCELLEME 29.01.2015 11:11

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş'ta 969 köy, mezra, kom ve mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentte dün öğleden sonra başlayan ve gece saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 253 mahalle ve 120 kom yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapalı yolların açılması için karla mücadele ekiplerinin sabah erken saatlerden itibaren yol açma çalışması başlattığı vurgulanan açıklamada, çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kent merkezinde, şehiriçi ulaşımda aksama yaşanmaması için kar temizleme çalışması yapan belediye ekipleri, kaldırımlarda biriken karları da temizliyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de şehirlerarası yollarda tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Van-Hakkari karayolunda bulunan ve aşırı soğuk nedeniyle donan Zernek Baraj Gölü'nü yakından görmek isteyen vatandaşlar ise buzla kaplı zeminde yürüyerek, buzla kaplı sandala girme ve eşsiz manzarayı görmenin tadını çıkardı.

Hakkari, Muş, Bitlis

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle il genelinde 53 köy, 94 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Açıklamada, karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ifade edildi.

Muş'ta dün etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı 180 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Muş Belediyesi de kent merkezinde trafiğin olumsuz etkilenmemesi amacıyla cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması başlattı.

Kar yağışı nedeniyle 161 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis'te de karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarında başlattığı çalışmalar sürüyor. Kentte, belediye ekipleri de şehiriçi ulaşımda sıkıntı yaşanmaması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum, Ağrı

Kar ve tipi yüzünden 80 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı 53 ekip, 18 ilçede kapanan yolların yeniden açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ağrı'da ise kapanan 28 köy yolunun tekrar ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin başlattığı çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı