Köye inen kurtlar için nöbet tuttular

Doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bulgurlu köyüne inen kurtlar için köylüler silahlı nöbet tutuyor

Köye inen kurtlar için nöbet tuttular
Köye inen kurtlar için nöbet tuttular
GİRİŞ 29.01.2015 11:31 GÜNCELLEME 29.01.2015 11:31

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan ağır kış koşulları nedeniyle doğada yiyecek bulamayan kurtların Bulgurlu köyüne inmesi vatandaşları tedirgin ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, en çok doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını etkiliyor. Yüksekova ilçesinde de yiyecek bulamadıkları için ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Bulgurlu köyüne inen kurtlar, adeta köylülerin korkulu rüyası haline geldi.

Kurtların köye inerek hayvanlarını telef etmesi üzerine büyük tedirginlik yaşayan köylüler, gece saatlerinde silahlı nöbet tutuyor.

Amaçlarının kurtları korkutmak ve köye inmelerine engel olmak olduğunu belirten köylüler, ilgili kurumlar tarafından doğaya yem bırakılmasının yaşadıkları sıkıntıya son vereceğini dile getirdi.

Gece saatlerinde köylülerin bir araya gelerek günün ilk ışıklarına kadar nöbet tutuğunu anlatan köylülerden Mazlum Düzenci, "Kurtlar her gece köye girmeye çalışıyorlar. Haliyle biz de her gece nöbet tutuyoruz. Kurtlar bu gece yine geldi, biz de kovaladık. Ama ne yazık ki yakalayamadık" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'