Siccu Konteyner Kenti'ne yeni mahalle

Suriye'de, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yaptırılan Siccu Konteyner Kenti'nde bir mahallenin daha temeli atıldı.

Siccu Konteyner Kenti'ne yeni mahalle
Siccu Konteyner Kenti'ne yeni mahalle
GİRİŞ 29.01.2015 11:49 GÜNCELLEME 29.01.2015 11:49

Halep'in Azez ilçesine bağlı Siccu köyünde geçtiğimiz ay kısmen hizmete açılan konteyner kentte, yeni mahalle oluşturuluyor. Katar'ın yardım kuruluşu RAF'ın desteğiyle yaptırılan ve 100 konteynerden oluşan Furkan Mahallesi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Katar RAF Başkanı Ayed El Qahtani ve Kilis Koordinasyon Merkezi Başkanı Erhan Yemelek katıldı.

Konteyner kentte kalan sığınmacılarla sohbet eden Oruç ve Qahtani, temel atma töreninde temsili harç döküp briket koydular.

Oruç, konteyner kentte temeli atılan mahallenin inşaatının 45 gün içinde tamamlanarak teslim edilmesinin planlandığını, Suriyeli mültecilere yönelik faaliyetlerin sürdüğünü söyledi.

Katar RAF'ın daha önce Siccu'daki konteyner kente 200 konteyner bağışında bulunduğunu belirten Oruç, savaş mağdurlarının sıcak yuva özleminin son bulması için çaba sarfettiklerini ifade etti.

Bu arada, bin konteynerden oluşan Siccu Konteyner Kenti'nin en kısa zamanda tam kapasiteyle hizmet vereceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi