Manisa Bağ Danışma Kurulu Toplantısı

Prof. Dr. Ahmet Altındişli, "(Kuru üzümde) iç tüketimimiz 250 gram, bir avuç kadar, bu utanılacak bir durum. Kuru üzüm tadına alışmış gençler yetiştirmemiz lazım"

Manisa Bağ Danışma Kurulu Toplantısı
Manisa Bağ Danışma Kurulu Toplantısı
GİRİŞ 29.01.2015 11:54 GÜNCELLEME 29.01.2015 11:54

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Türkiye'de kuru üzüm tüketiminin, bu alanda dünyanın önde gelen üreticilerin birisi olunmasına karşın çok düşük olduğunu belirterek, tüketimin artırılması için çocukluktan itibaren kuru üzüm tadıyla büyüyen nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Bağ Danışma Kurulu Toplantısı, Manisa Ticaret Borsası'nda yapıldı.

Kurul üyesi Prof. Dr. Altındişli, yaptığı sunumda. Türkiye’nin toplam üzüm üretiminin yüzde 50'sinin Manisa'da üretilir hale geldiğini belirtti.

Kuru üzümde de çok yüksek üretim rakamlarına ulaşıldığını ancak bunun iç pazarda tüketiminin çok sınırlı kalmasının sorun oluşturduğunu ifade eden Altındişli, şunları kaydetti:

"Bizim iç tüketimimiz 250 gram, bir avuç kadar, bu utanılacak bir durum. Kuru üzüm tadına alışmış gençler yetiştirmemiz lazım. O tatla büyüdüğü zaman kendi çocuğuna da o tadı tattırıyor. İç tüketimi kesinlikle desteklemeliyiz."

Bağlarda ilaç kullanımı

Altındişli, üzümde zirai ilaç kullanımında yeterli bilince ulaşılamadığını da savunarak, 2014 yılında üniversitede yaptıkları 200 analizin sonuçlarını incelediklerinde bir önceki yıla ilaç kalıntısı miktarının daha fazla olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap da son yıllarda bağcılıkta, üreticinin rekolte kaygısıyla ziraat mühendisleri tarafından daha fazla zirai ilaca yönlendirildiğini ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler