Peygambere Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü

ESTP öncülüğünde "Peygambere Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü" düzenlenecek

Peygambere Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü
Peygambere Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü
GİRİŞ 29.01.2015 12:29 GÜNCELLEME 29.01.2015 12:29

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) öncülüğünde "Peygambere Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü" düzenlenecek.

ESTP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güvenli, Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, 62 sivil toplum kuruluşundan oluşan platform olarak önceleri kentin öncelikle eğitim sorunlarıyla ilgilendiklerini, şimdi toplumsal meselelerin yanında ekonomik sorunlarla da ilgilendiklerini söyledi.

Güvenli, 31 Ocak Cumartesi günü, "Peygambere Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü" düzenleyeceklerini belirterek, "Yürüyüşü tamamladıktan sonra tüm İslam dünyasında yaşanan zulmü protesto edeceğiz. Uygur bölgesine dikkat çekmek istiyoruz. Uygur bölgesinde tam bir katliam yapılıyor ve o insanların dünya ile hiçbir bağlantısı yok. Oraya hiçbir gazeteci giremiyor. Çinliler yaptıkları vahşeti eğlence olsun diye cep telefonuyla çekip de sosyal medya üzerinden paylaşınca, zulmü görüyoruz. Onların tek suçu Müslüman olmak" diye konuştu.

Yürüyüş için ilçelerden de katılımı sağlamak amacıyla otobüs kaldıracaklarını dile getiren Güvenli, dünyayı Çin mallarını protestoya davet edeceklerini belirtti.

Peygamber Efendimiz'e hakaretin kimsenin haddi olmadığını ifade eden Güvenli, "Yürüyüşü 'Peygamberimize' Saygı ismiyle düzenledik ama onun yanında Uygur bölgesine de dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor