Metal işçileri greve çıktı

Türkiye genelinde metal işçilerinin 22 fabrikada başlattığı greve Mudanya'dan da 355 işçi destek verdi

Metal işçileri greve çıktı
Metal işçileri greve çıktı
GİRİŞ 29.01.2015 14:21 GÜNCELLEME 29.01.2015 14:21

Mudanya ilçesinde, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Fabrikası'nda geçen yıl eylül ayında işveren ve Birleşik Metal-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşma sağlanamayınca sendikalı 355 işçi tarafından grev başlatıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası, ülke genelinde 20 iş yerinde grev başlattı. Greve, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Fabrikası'ndan 355 işçi de destek verdi.

Fabrika önünde toplanan işçiler adına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, şunları kaydetti:

''Burası Mudanya'ya mal olmuş bir iş yeri. Bu fabrikanın yöneticilerinin tekrar düşünmeleri gerekir. MESS gibi sermaye gruplarının sözcüsünün buradaki işçilerin ailem dediği dostlarının sözünü dinlemesi lazım. İşçiler, imzalanan toplu sözleşmelerin üzerine ayrı bir külfet getirmeden bu toplu sözleşmenin bitirilmesiyle ilgili şubesi, temsilcisi ve genel merkeziyle çok çaba kurmaya çalıştı ama maalesef başaramadı."

Fabrikaya "Bu iş yerinde grev vardır" yazılı pankartı asan işçiler, daha sonra halay çekti. İşçiler, bunun ardından yürüyerek gittikleri Güzelyalı Mahallesi girişindeki fabrikanın ikinci kapısına da pankart astı.

Grup, İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir süre bekleyip halay çektikten sonra dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı