Irak'a insani yardım

Irak'a temel gıda malzemesi ve battaniyelerden oluşan 8 tır insani yardım malzemesi gönderildi

Irak'a insani yardım
Irak'a insani yardım
GİRİŞ 29.01.2015 15:51 GÜNCELLEME 29.01.2015 15:51

Irak'a temel gıda malzemesi ve battaniyelerden oluşan 8 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Katar'ın yardım kuruluşu RAF'ın işbirliğiyle hazırlanan insani yardım konvoyu, Kilis'ten yola çıktı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, tırların gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, savaş mağdurlarına yardımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Suriye'de iç savaş nedeniyle yaşanan sıkıntıları çözmeyi hedeflediklerini ama bunlar bitmeden Irak'ta mezhepsel çatışmaların başladığını belirten Oruç, Irak'ta ulaşabildikleri ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını, onlarla birlikte olacaklarını vurguladı.

"İç savaşlarla gelen sıkıntıları çok iyi biliyoruz, bu sorunları çözmenin tek yolu birlikte hareket etmek" diyen Oruç, bu konuda yurtdışından birçok kurumla birlikte hareket ettiklerini dile getirdi.

Oruç, Katar'dan Raf'ın çalışmalarında hep yanlarında olduğunu, bundan sonra da birlikte hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.

RAF Başkanı Ayed El Qahtani ise İHH'nın destekleriyle toplanan yardımları Iraklı mazlum insanlara göndermenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Birçok İslam ülkesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını, Irak'ta yaşanan sorunların ise farklı boyutlara taşındığını kaydeden Qahtani, savaşın yanı sıra açlık ve soğukla mücadelede eden insanların bu uğurda canlarını kaybettiğini anlattı.

Qahtani, Irak halkı için çaba gösteren ve yardımlarını esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

Törenin ardından tırlar Irak'a doğru yola çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!