Bingöl'de Üniversite Sanayi İşbirliği Yatırım Destek Konferansı

Bingöl'de Üniversite Sanayi İşbirliği Yatırım Destek Konferansı düzenlendi.

Bingöl'de Üniversite Sanayi İşbirliği Yatırım Destek Konferansı
Bingöl'de Üniversite Sanayi İşbirliği Yatırım Destek Konferansı
GİRİŞ 29.01.2015 16:58 GÜNCELLEME 29.01.2015 16:58

Bingöl Üniversitesi (BÜ) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİTSO) işbirliğiyle Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilen konferansta, KOSGEB, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Sanayi Bakanlığı Destek Programları ile Üniversite-Sanayi İşbirliği Tecrübe Aktarımı konusunda katılımcılara bilgi verildi.

Konferansta konuşan BÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, üniversite, sanayi işbirliğiyle kalıcı bir yapılanma oluşturmak amacıyla konferans düzenlediklerini söyledi.

Türkoğlu, amaçlarının Bingöl'deki yatırımcı kuruluşlarının hibe programlardan daha yararlanmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğüyle yapılan protokolün alt yapısını oluşturduk. Bu kapsamda ilk olarak, üniversitenin araştırma imkanlarını, özelikle laboratuvar imkanlarını sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik olarak açma ve yetişmiş insan gücünü, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda değerlendirmektir. Lisans düzeyinde eğitim yapan öğrencilerimizi, sanayicilerimizin projelerinde değerlendirmek. Üniversite olarak şuanda akademisyenlerimizden bir bilgi formu topluyoruz. Yani hangi akademisyenimiz hangi alanda danışmanlık yapabilir? Hangi alanlarda hizmet verebilir? Bunun hazırlığını yapıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürü Naci Özdemir, KOSGEB destekleri, FKA Bingöl Ofisi'nden İsa Telimen, FKA destekleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlyas Karaman, Sanayi Bakanlığı destekleri ve Fırat Teknokent A.Ş. Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Üniversite-Sanayi İşbirliği Tecrübe Aktarımı konusunda birer sunum yaptı.

Konferansa, BÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, BİTSO Başkanı Erkan Çalbay, öğretim görevlileri ile işadamları katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!