Malkara ve Şarköy'de kırsal turizim çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ve Manisa Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, Malkara ve Şarköy ilçelerinde yapılması düşünülen turizm köylerini belirleme çalışmaları kapsamında bölgede incelemelerde bulundu

Malkara ve Şarköy'de kırsal turizim çalışmaları
Malkara ve Şarköy'de kırsal turizim çalışmaları
GİRİŞ 29.01.2015 17:37 GÜNCELLEME 29.01.2015 17:37

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın ilçelerine bağlı bir çok mahallenin turizm köyü potansiyeline sahip olduğunu belirterek, köylerde tarım ve hayvancılığın yanı sıra köy turizminin de yapılabileceği, şartların buna çok müsait olduğunu, Malkara ve Şarköy ilçelerinde bu köyleri belirlemek üzere çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

Kırsal turizminin köyle büyük ekonomik getirisinin olabileceğini anlatan Aslan, "Malkara'nın da bu bölgelerde yaban hayvanı av turizmi açılabilir. Köylerde eski tarihi taş binalar boş duruyor. Buralar kalkınma ajansının destekleri ile aslına uygun olarak yenilenebilir ve konaklamaya açılabilir" dedi.

Malkara'nın kırsal turizme çok uygun bölgelere sahip olduğunu ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Burada trekking yapılacak çok güzel yerler var. Buralarda üretilen sütün, peynirin, yoğurdun, ev yemeklerinin, tarhananın, eriştenin hatta yumurtanın kıymetini İstanbul'da yaşayanlar biliyor. Tamamen doğal olan bu ürünlere büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız hasret. Hafta sonları turları olabilir, hafta sonu kalmak için ev isteyenler çıkacaktır. Hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyenler olacak. Bizler destek vereceğiz. Projeler hazırlanacak."

Manisa Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı da, kırsal turizm merkezleri ile ilgili Manisa'da örneklerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tekirdağ'da kırsal alanda tarımsal ve hayvansal üretim var. Kırsal Turizm öyle bir sektör ki her yaş gurubunu kapsıyor. Sizin istemeniz lazım. Birlik olmanız lazım. Kırsal Turizmin herkese iyi ve doğru anlatılması lazım" diye konuştu.

Malkara ilçesinin Elmalı ve Sarıpolat köylerini gezen heyet daha sonra Şarköy'e bağlı Çınarlı, Mursallı, Gaziköy ve Uçmakdere köylerini gezdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu