Bitlis Belediyesi, resim ve judo kursları açıyor

Bitlis Belediyesi, kentin daha güzel ve yaşanılabilir bir şehir olması için yürüttüğü çalışmaların yanı sıra çocuklar için de judo ve resim kursu açacak.

Bitlis Belediyesi, resim ve judo kursları açıyor
Bitlis Belediyesi, resim ve judo kursları açıyor
GİRİŞ 30.01.2015 10:28 GÜNCELLEME 30.01.2015 10:28

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, EMİTT Fuarı'ndaki verimli tanıtımın ardından, şimdi de çocuklar için faaliyetler düzenleneceği belirtildi.

Madde kullanımı ve çocuk işçi sayısının arttığı belirtilen açıklamada, savaşlar ile sonucunda yaşanan göç dalgasının, çocukların gereğinden fazla yük taşımasına neden olduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu zayıf bedenler, birçok acıya katlanmak zorunda kalmıştır. Bu acı sahneye 'dur' demek için artık bizim de bir şeyler yapma zamanımız gelmiştir. Dünyanın çocuklara yüklediği bu yüklerden çocukları uzak tutmak adına, çok yararlı bir faaliyeti halkımızın da desteğiyle en iyi şekilde yürüteceğimize inanıyoruz. Çocukları kitaplarla tanıştırmak ve kaynaştırmak istiyoruz. Karanlığı yok etmek, sahip olduğumuz bilgilerle gerçekleşecektir. Bunun için bir kütüphane oluşturma kararı aldık. Kütüphaneyi bağışlarla oluşturacağız. Bu konuda halkımızın duyarlı olacağına inanıyorum. Ayrıca çocuklarımızı spor etkinliklerine yöneltmeyi planlıyoruz. Çocuklar ve gençler için ücretsiz judo ve resim kursu açacağız. Bütün çocuklarımızın katılmasını bekliyoruz. Çocukların bu etkinliklerden faydalanabilmeleri için velilerin duyarlılığı da önem taşıyor."

Judoya 6 ve 13 yaş arası, resim kursuna da 10 ile 15 yaş arasındaki çocukların başvurabileceği kaydedilen açıklamada, müracaatların 29 Ocak-10 Şubat tarihlerinde Kurubulak Toplum Destek Merkezine yapılabileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar