KSÜ Rektörü Durmuş'a "Yesevilik Beratı"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci'ye, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu tarafından "Yesevilik Beratı" verildi.

KSÜ Rektörü Durmuş'a "Yesevilik Beratı"
KSÜ Rektörü Durmuş'a "Yesevilik Beratı"
GİRİŞ 30.01.2015 10:40 GÜNCELLEME 30.01.2015 10:40

Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu II. Başkanı ve Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Hakan Karataşlı ile yönetim kurulu üyeleri Guddusi Arık, İbrahim Özdemir, Ferhat Karataşlı, Rektör Deveci'yi ziyaret etti.

Karataşlı, ziyarette yaptığı konuşmada, Deveci'yi çalışmalarından ötürü tebrik etti. Yesevilik beratına ilişkin bilgi veren Karataşlı, şunları kaydetti:

"Osmaniye'de düzenlediğimiz programda, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu Otağında konuk edip Yesevilik Beratının takdim edilmişti. Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin ilim, adalet ve hoşgörü meşalesinin ilk ateşinin Osmaniye'de yakılması programına katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci'ye teşekkür ediyoruz."

Deveci ise Ahmet Yesevi Hazretlerinin yolunu, ışığını gençlere tanıtmak için böyle bir otağın kurulmasının önemini belirterek, bu tür etkinliklere her zaman destek olacaklarını söyledi.

Türk milletinin gücüne güç katmak için iyi bir eğitim ve öğretimin önemine değinen Deveci, "Donanımlı, yetenekli ve becerikli gençlerin yetiştirilmesi için Hoca Ahmet Yesevi'yi gelecek nesillere her fırsatta anlatmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Yesevilik beratını alan Deveci, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu yönetimine tşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı