Doğu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Van, Bitlis ve Muş'ta 193 köy, mezra, kom ve mahalle yolu halen ulaşıma kapalı bulunuyor

Doğu'da kış
Doğu'da kış
GİRİŞ 30.01.2015 10:53 GÜNCELLEME 30.01.2015 10:53

Doğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Muş'ta 193 köy, mezra, kom ve mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentte önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle 25 mahalle ve 39 kom yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Dün itibarıyla 373 olan kapalı yol sayısının, ekiplerin hummalı çalışması sonucu 64'e düştüğü belirtilirken, geriye kalan yolların da açılması için karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ifade edildi.

Erzurum, Muş, Bitlis

Kar ve tipi yüzünden 23 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, kapanan yollarda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Muş'ta kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı 63 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarında çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Kar yağışı nedeniyle 43 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis'te de karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarında başlattığı çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti