İstanbul'da alarma geçildi! Uyarı üstüne uyarı

Bugünden itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Meteoroloji 3 gün sürecek lodosa karşı uyarı üstüne uyarıda bulundu.

İstanbul'da alarma geçildi! Uyarı üstüne uyarı
İstanbul'da alarma geçildi! Uyarı üstüne uyarı
GİRİŞ 30.01.2015 12:05 GÜNCELLEME 30.01.2015 13:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugünden itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (80-100 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın şiddetinin ise hafta sonu yer yer 80-100 kilometre/saate ulaşması bekleniyor. Yetkililer, 2 Şubat'a kadar etkili olacağı tahmin edilen lodos nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olayların yaşanabileceğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.



SICAKLIKLAR 20 DERECEYE KADAR YÜKSELECEK


Hava sıcaklığının lodosun etkisiyle yarından itibaren hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. En düşük sıcaklık 7, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olarak hissedilecek. 2 Şubat'ta en düşük sıcaklığın 12, en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması, öğleden sonra ise aralıklarla sağanak bekleniyor.

İSTANBULLULARA UYARI

İGDAŞ, İstanbul'da etkili olması beklenen lodos nedeniyle vatandaşları baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da  kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki  hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA 3 GÜN SEFER YOK

Öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos nedeniyle bugünden itibaren üç gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • iiööööö mmmm 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti. GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA 3 GÜN SEFER YOK Öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos nedeniyle bugünden itibaren üç gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Kaynak : Ajanslar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar