THK Sivas Şubesi 2014 yılını değerlendirdi

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şube Başkanı Halil Işın, 2014 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

THK Sivas Şubesi 2014 yılını değerlendirdi
THK Sivas Şubesi 2014 yılını değerlendirdi
GİRİŞ 30.01.2015 12:36 GÜNCELLEME 30.01.2015 12:36

Işın, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, THK'nın havacılık üniversitesiyle, uçak üretimiyle, havacılık alanındaki faaliyetleriyle ambulans uçak ve helikopter filosuyla, sağlık ve eğitim alanındaki faaliyetleriyle halkın hizmetine devam ettiğini söyledi.

THK'nın hedefinde olan yerli uçak üretimine başladığını belirten Işın, "Yerli eğitim uçağımız Türkkuşu'nun üretimi tamamlandı, hangarda test uçuşunu beklemektedir. Test uçuşundan sonra seri üretimine geçilerek daha üst modellerinin üretimine doğru yol alacaktır" dedi.

Işın, THK'nın kendisine yüklenen misyonu, en iyi şekilde yerine getirmek için azami özeni gösterdiğini vurgulayarak, 2014'te Sivas'ta düzenledikleri kurslara da değindi. Hafif hava araçları eğitimlerinin yapıldığını, yamaç paraşütü başlangıç kursu gerçekleştirildiğini ve okullar arası model uçak yarışmalarına katkı ve destek sağlandığını aktaran Işın, şunları kaydetti:

"2-3 Ağustos 2014 tarihlerinde Ankara Gölbaşı'nda yapılan Türkiye Milli Model Uçak Şampiyonasına 3 takım halinde katılım sağlandı. Bu yarışmalarda Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı Türkiye ikincilik kupasını kazandı. 2015'te de okullar arası model uçak yarışmalarına r/c model uçak gösterileri, motorlu yamaç paraşütü gösterileri ve balon gösterileri ile katkı sağlanması konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu yapılacak müsabakalarda birincilik hedeflenmekte olup, buna göre çalışmalar yapılmaktadır."

Model uçak kurslarının devam edeceğini ve 1-15 Haziran'da yamaç paraşütü bölgesel kursunun programa alındığını belirten Işın, "Eylül, ekim aylarında yamaç paraşütü ve yelken kanat başlangıç kurslarımız devam edecek. Halkımızın yoğun ilgisiyle havacılık alanındaki eğitimlerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Işın, 28 Aralık'ta olağanüstü büyük genel kurulunu toplandığını ve Genel Başkanlığa seçilen THK Adapazarı Şube Başkanı Vacit Öktem'in seçildiğini de belirterek, kurumun yeni yönetim kadrolarıyla yoluna devam edeceğini söyledi.

Işın, toplantının sonunda model uçak kurusunu ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum