Milas'ta MOBESE sistemi devreye girdi

Muğla Emniyet Müdürü Tipioğlu: - "Bu projeyle hem suçun işlenmesi hem de suç işlendikten sonra delillerin toplanması, faillerin belirlenmesi konusundaki büyük bir açığı kapatıyoruz"

Milas'ta MOBESE sistemi devreye girdi
Milas'ta MOBESE sistemi devreye girdi
GİRİŞ 30.01.2015 13:40 GÜNCELLEME 30.01.2015 13:40

Milas'ta kurulan ve 25 kameranın bulunduğu MOBESE sistemi, devreye girdi.

Akkent Polis Noktası'nda tören düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, MOBESE sisteminin suçların önlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Çiçek, "Atalarımız geçmişte aralarında yaşanan sorunları mahkemelere götürmeden çözmüşler. Suç oluştuktan sonra biz polisimiz, jandarmamız eliyle delil toplarız. Ama önemli olan suçu oluşmadan önleyebilmektir. Mahkeme salonları, karakol binaları boş kalsın istiyoruz" diye konuştu.

Muğla Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ise MOBESE kurulduktan sonra özellikle mala karşı işlenen suçlarda azalmalar görüldüğüne işaret etti.

2014 yılına kadar il merkezi, Bodrum ve Marmaris'te MOBESE kameralarının bulunduğunu anlatan Tipioğlu, şöyle konuştu:

"2014 yılında Yatağan'da bu işi faaliyete geçirdik ve şimdi de Milas'ta bu sistemi açıyoruz. Milas'ta mala karşı işlenen suçlarda geçen yıla göre yüzde 35 azalma sağlanmış, evden hırsızlık olaylarında da yüzde 55'e yakın azalma olduğunu görüyoruz. İşlenen suçların yüzde 71'inin faili belli, yüzde 29 oranında faili meçhul suç var. Bu projeyle hem suçun işlenmesi hem de suç işlendikten sonra delillerin toplanması, faillerin belirlenmesi konusundaki büyük bir açığı kapatıyoruz."

Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise MOBESE sisteminin ilçedeki kritik noktalarda kurulduğunu, kamera sayısının arttırılması için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Hem polis teşkilatının gayretli çalışması, hem de sistemin devreye gireceğinin duyulmasıyla suç oranlarında belli düşmeler yaşandığını belirten Gürel, suç oranlarının düşürülmesinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da ilçede uzun zamandan bu yana, hırsızlık, yankesicilik ve gaspla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını, sistem sayesinde bunların çözüleceğine inandığını kaydetti.

Milas Emniyet Müdürü Erhan Şimşek, Vali Çiçek'e 25 kameranın bulunduğu sistem hakkında bilgi verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu! 3 isme tepki gösterdi