"Doğu Garajı ve Nekropol Alanı Projesi"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Doğu Garajı'nı çarşı kültürünün yaşandığı bir yer haline getireceğiz"

"Doğu Garajı ve Nekropol Alanı Projesi"
"Doğu Garajı ve Nekropol Alanı Projesi"
GİRİŞ 30.01.2015 14:12 GÜNCELLEME 30.01.2015 14:12

Antalya'ya yapılması planlanan "Doğu Garajı ve Nekropol Alanı Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Su ve Atık Su İdaresinde (ASAT) düzenlediği basın toplantısında, Doğu Garajı için hızlı bir çalışmayı ortaya koyduklarını söyledi.

Önceki belediye başkanlığı döneminde başlatılan projenin yarıda kaldığını anlatan Türel, temel kazıları sırasında tarihi mezarlara rastlandığına dikkati çekti.

Tarihi mezarları görünce sevindiğini dile getiren Türel, "Oradaki manzarayı gördüğümde sevindim. Çünkü Antalya'ya yeni bir cazibe merkezi kazandırmak için ortaya koyduğumuz projede karşımızda binlerce yıl ötesinden miras kalan tarihi bir mezarlık, bir nekropol adeta capcanlı şekilde duruyordu" dedi.

"Eski meydan esnafını geri getireceğiz"

Türel, 2004-2009 yıllarında belediye başkanlığı döneminde başlattıkları projeye yeniden hayat vermek için kolları sıvadıklarını anlattı.

Eski meydan esnafını geri getirerek burada çarşı kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini belirten Türel, projenin son detaylarını oluşturduklarını bildirdi.

Başkan Türel, "Doğu Garajı'nı çarşı kültürünün yaşandığı bir yer haline getireceğiz" diye konuştu.

Anteleia kentine ait nekropol

Projenin mimarı Emre Erkal da eski Doğu Garajı bölgesinin halk pazarı, belediye iş merkezi yapımı projesi kapsamında yıkıldığını hatırlattı. Alanda temel hafriyat sırasında arkeolojik kalıntıların gün yüzüne çıktığını anımsatan Erkal, "Bu kalıntılar, bugün büyük bir kısmı modern yapılaşma altında kaybolmuş olan antik Anteleia kentine ait nekropol alanıdır" diye konuştu.

Erkal, Antalya Müzesi'nce kazı çalışmaları tamamlanan alanın Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi olarak projelendirildiğini ve yapım ihalesinin 20 Şubat 2015'te yapılacağını açıkladı.

Projede 190 dükkan, 700 araçlık otopark, 700 kişilik konser ve tiyatro salonu ve sanat galerisi olacağını anlatan Erkal, "Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir kompleks olacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…