BTÜ Yerleşkesi inşaatı başlıyor

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Kandemir: "Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istiyoruz''

BTÜ Yerleşkesi inşaatı başlıyor
BTÜ Yerleşkesi inşaatı başlıyor
GİRİŞ 30.01.2015 14:26 GÜNCELLEME 30.01.2015 14:26

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir, Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istediklerini söyledi.

Kandemir, Kestel Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın doğu tarafına yeşil bir üniversite kurmak istediklerini söyledi.

Sadece ağaçlarıyla yeşil değil enerji kullanımıyla modern bir üniversite kurmak istediklerini ifade eden Kandemir, ''Yaşayan bir üniversite kurmak istiyoruz. Yani hocasıyla, akademisyeniyle, öğrencisiyle Kestel'de bulunan, Kestel'le organik olarak iç içe geçmiş bir üniversite istiyoruz. Kestel'e çevresi ve enerjisiyle yeşil bir üniversite kurmak istiyoruz'' dedi.

Kandemir, sıfırdan bir üniversite kurmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, ''Yeni şeyler yapalım artık söylemeyi de geçtik. Bu anlamda üniversitemizin çalışmaları adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İnşallah Bursa'nın doğusuna üniversitemizi şekillendireceğiz ve üniversitemizi kuracağız" diye konuştu.

Uludağ eteklerine kurulacak olan BTÜ Yerleşkesi'nin sadece görsel değil nitelik olarak da iyi olacağını anlatan Kandemir, şunları kaydetti:

"Hangi alanlardan inşaata başlayacağımız konusunda karar aşamasındayız. Mal sahiplerinin mağdur edilmesini istemiyoruz ama öbür taraftan da devletimizin suistimal edilmesini istemiyoruz. Biz sadece işimizi yapacağız. Kimseyle derdimiz, sıkıntımız yok. Buradaki vatandaşlarla barışık bir üniversite olmasını istiyoruz. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben inanıyorum ki Bursa'ya yakışır bir üniversite olacak."

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da BTÜ ile ilgili 4 yıllık sürede işlemlerin devam ettiğini ve bu toplantıyla artık tamamen yapım çalışmalarına başlandığını söyledi.

İnşaat yapımının çok hızlı gerçekleşeceğini belirten Yıldırım, "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 20 binin üstündeki öğrencisiyle Kestel adeta şehrimizin doğusunda parlayan bir yıldız olacak. Bugün Görükle Uludağ Üniversitesi için neyse Kestel de BTÜ için öyle olacak" dedi.

Kestel Belediye Başkanı Acar da BTÜ'nün ilçeye bir ivme kazandıracağına inandığını belirterek, ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim