Bitlis TSO taşımacılık yapanlara belge verebilecek

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan, il merkezi ve ilçelerinde taşımacılık yapanlara verilen K1, K2, K3 ve K1 özel yetki belgelerini artık oda olarak verebileceklerini söyledi.

Bitlis TSO taşımacılık yapanlara belge verebilecek
Bitlis TSO taşımacılık yapanlara belge verebilecek
GİRİŞ 30.01.2015 15:44 GÜNCELLEME 30.01.2015 15:44

TSO binasında basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, yetki belgesi konusunda Bitlis TSO'ya izin verdiğini belirtti.

Önceden yetki belgesinin Diyarbakır'dan alındığını ifade eden Tezcan, şöyle konuştu:

"Bu belgeyi almak için taşıma sektöründeki esnaflar ciddi sıkıntı yaşıyordu. Artık belge verilmesinde odamız yetkilidir. Esnafımızın yaşadığı sıkıntılar da ortadan kalktı. TSO olarak 2012 yılında 'K' yetki belgesi için müracaatta bulunmuştuk. Anayasa Mahkemesi'nin söz konusu gerekçeli kararı dikkate alınarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında yetki belgesi için protokol imzalamıştır. Yoğun talebi dikkate alarak, tekrar 2014 yılında müracaatta bulunduk. 20 Ocak'ta bize gelen bir yazı doğrultusunda personellerimizi Diyarbakır Bölge Odamıza eğitime gönderdik. Personellerimizin eğitim sonrası, yetki belgelerini ve oradaki dosyaların tamamını Bitlis'e aktaracak. Böylece K1, K2, K3 ve K1 özel yetki belgelerini verme yetkisini aldık."

Yetki belgesi izni verilmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Tezcan, bu belgenin kamyonet ve daha büyük araçlar için kullanıldığını bildirerek, belgenin olmaması durumunda esnafın cezai yaptırımla karşı karşıya kalacağını dile getirdi.

Bu belgelerin kamyon sürücüleri için verildiğine değinen Tezcan, şöyle devam etti:

"Bu belgeyi almayan bir kamyonun çalıştırılması söz konusu olamaz. Önceden kamyon sahipleri bu belgeyi almak için il dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık böyle bir zorunlulukları yok. Odamız tarafından verilen bu belgeyle, araç sahipleri rahat bir şekilde istedikleri yetki belgesini zaman aşımı olmadan alabilecek. Odamızın bundan herhangi bir ekonomik kazanç sağlamadığını da belirtmek istiyorum. İlimizde yaklaşık 800 aracın dosyası dışarı çıkmadan, odamız aracılığıyla yetki belgesi kazanacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki