Prof. Dr. Keleş Kent Konseyi'nin konuğu oldu

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Keleş: - "Sürdürülebilirlik kavramı aslında söz konusu enerji kaynaklarının, suyun, toprağın tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamına gelmektedir"

Prof. Dr. Keleş Kent Konseyi'nin konuğu oldu
Prof. Dr. Keleş Kent Konseyi'nin konuğu oldu
GİRİŞ 30.01.2015 17:23 GÜNCELLEME 30.01.2015 17:23

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş, "Sürdürülebilirlik kavramı aslında söz konu enerji kaynaklarının, suyun, toprağın tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamına gelmektedir" dedi.

Antalya Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Kent Kültürü, Kent Kimliği ve Çevre Bilinci" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Keleş, "kent kültürü" ve "kent kimliği" gibi kavramların gereği gibi korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan "Sürdürülebilirlik" kavramının da öneminin altını çizen Prof. Dr. Keleş, "Sürdürülebilirlik kavramı aslında söz konusu enerji kaynaklarının, suyun, toprağın tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Keleş, insanların enerji, su, toprak gibi değerlerden yararlanmaları gerektiğini fakat bunları yaparken gelecek kuşakların da bu değerler üzerinde söz hakkına sahip olduğunun unutulmamasının önemli olduğunu vurguladı.

Sürdürülebilir gelişme ve kalkınmanın da tam anlamıyla gerçekleştirilemediğini vurgulayan Keleş, "Kullanma ve koruma dengesi diye bilinen denge büyük ölçüde, günümüzde kullanma lehine, koruma aleyhine bozulmuş ve sürekli de bozulma durumdadır. Bu tehlikeli gidişi göz önünde bulundurmak zorundayız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!