Ünye Emniyet Müdürlüğünden hız sınırı uyarısı

Uuml;nye Emniyet Müdürü Ömer Akar, “Ünye’de meskun mahal içinde 50 kilometre hızdan fazla gidilmesi yasaktır" dedi.

Ünye Emniyet Müdürlüğünden hız sınırı uyarısı
Ünye Emniyet Müdürlüğünden hız sınırı uyarısı
GİRİŞ 30.01.2015 18:07 GÜNCELLEME 30.01.2015 18:07

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede meskun mahalde hız sınırının saatte 50 kilometre olup, hız sınırı belirlenirken yolun durum ve şartlarının değerlendirildiğini, buna göre hız sınırının belirlendiğini söyledi.

İnsanların oturduğu yerlerin, yerleşim birimlerinin meskun mahal olarak nitelendirildiğini; bu kapsamda da Ünye’de meskun mahal sınırının Ünye Emniyet Müdürlüğü sınırları olan Çimento Kavşağı mevkisi ve Curi köprüsü mevkisini içine aldığını belirten Akar, "Şehir içinde 50 kilometre hızdan fazla hızla gidilmesi yasaktır. Ünye’de bu alanları içine alan mevkide radar uygulaması yapılmaktadır" dedi.

Hız limiti konusunda çevre ilçelerle kıyaslama yapılmasının doğru olmadığını belirten Emniyet Müdürü Ömer Akar, komisyon tarafından hız sınırı belirlenirken yolun fiziki şartları, yoldaki viraj durumları ve yol ile ilgili diğer şartların değerlendirildiğini vurgulayarak, "Farklı ilçelerle kıyaslamalar yapılıyor. Örneğin Fatsa’da azami hız sınırı 70 kilometre iken neden Ünye’de 50 kilometre diye soruyorlar? Bunun sebebi Fatsa’da üçerli gidiş geliş yol şeritleri bulunmakta, Ünye’de ise tek gidiş geliş şeridi var. Bu kapsamda mevcut altyapı bunu desteklediği için hız limiti 50 kilometredir. Hız sınırlarını doğrudan biz belirlemiyoruz. İlçe komisyonlarında hazırlanıyor ve Büyükşehir Belediyesi UKM birimi ile görüşülüyor ve oradan çıkan kararla belirleniyor" diye konuştu

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar