Palandöken'de "meşaleli kayak" gösterisi

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken'de, kayak eğitmenlerinin yaptığı meşaleli kayak gösterisine turistler ilgi gösterdi

Palandöken'de "meşaleli kayak" gösterisi
Palandöken'de "meşaleli kayak" gösterisi
GİRİŞ 30.01.2015 20:59 GÜNCELLEME 30.01.2015 20:59

Palandöken'de, otellerde doluluk oranı, yarıyıl tatilinin de etkisiyle yüzde 100'e ulaştı. Kayak eğitmenlerinin gece meşaleli kayak gösterisi ilgi gördü.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelin pistinde düzenlenen eğlenceye yerli ve yabancı turistler katıldı. İran, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve Polonya'dan turistler ile Türkiye'nin çeşitli illerinden yarıyıl tatilini Palandöken'de geçirmek için gelen misafirler, akşam saatlerine kadar kayak yaptı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 11 derece olmasına aldırış etmeyen tatilciler, kar üzerinde dans etti, halay çekti. Erzurum'un kültürünü tanıtmak amacıyla Erzurum barı ekibi gösteri yaptı. Animasyon gösterisinin ardından, ışıklı gösteri gerçekleştirildi.

Kar üstü araçlarla dağın zirvesine çıkan 12 kayak eğitmeni, ellerinde meşalelerle yaklaşık 5 kilometre kaydı. Atlama rampası üzerinde de meşalelerle gösteri yapan ekip, turistleri eğlendirmeye çalıştı.

Palandöken'de faaliyet gösteren otellerde doluluk oranı yarıyıl tatilinin de etkisiyle yüzde 100'e ulaştı.

Palandöken'de faaliyet gösteren bir otelin Genel Müdürü Bora Kamber, yaptığı açıklamada, Palandöken'in önemli bir kayak merkezi olduğunu hem tarihi dokusu hem turizm imkanlarıyla artıları bulunduğunu söyledi.

Misafirler için gece şovları hazırladıklarını dile getiren Kamber, "Kayak hocalarının meşaleli şovları, Erzurum barı ekibiyle turistleri birleştiriyoruz. Buranın folklor kültürünü onlara sunuyoruz. Ateş şovları, eğlenceler var. Sadece kayak değil, biraz da sosyallik diyoruz. Çünkü 'Erzurum'da eğlence yok' diye bir kanı var. Aslında Erzurum'da her şey var. Eğlenceye aralıksız devam edebiliyorlar" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek