'Böyle giderse kapatmak zorunda kalacağız'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, katıldığı televizyon programında "Alo Fetva" hattıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

'Böyle giderse kapatmak zorunda kalacağız'
'Böyle giderse kapatmak zorunda kalacağız'
GİRİŞ 31.01.2015 00:43 GÜNCELLEME 31.01.2015 16:02
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, CNN TÜRK'te "Baştan Sona" programında Akif Beki'nin sorularını cevapladı.

'GAZETECİ DOSTLARIM BU SÖZÜMDEN ALINMASIN'

"Alo Fetva" konusunda medya mensuplarına yönelik sitemde bulunan Görmez, "Gazeteci dostlarımız lütfen bu sözümden alınmayacaklar. Son iki, üç,dört yılda toplumun gündemine Diyanet'i ne kadar küçük düşüren ne kadar haber düşmüşse, bunların hiçbirisi Diyanet'in açıklaması değildir. Ne küpe meselesi, ne dövme meselesi, ne lades meselesi ne de iki bayram arası düğün meselesi. Bazı gazeteciler bu açıklamaları kurumsal açıklama gibi topluma takdim ediyor. Bizi üzen şey bu yöntemi Diyanet'i itibarsızlaştırmak için kullanıyor olması." dedi.

Görmez, bu yöntemin devam etmesi durumunda "Alo Fetva" hattını kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • ibrahim kurak 9 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin, Hilafeti kaldırma yanlışlığını ört-bas etmek için kurulduğu malum. Bunda elbette Mehmet Görmez'in ne katkısı ne de kabahati var. Suat efendi! Eğer sn Görmez'e yaptığın diklenme, din karşıtlığı düşüncesi nedeniyle ise; büyük bir yanılgı içindesin. Her şeye rağmen Diyanet, çok seviyeli bir görev anlayışı ile hizmet veriyor. Daha iyisi elbette olabilir. Halkın soru seviyesi, seviyesiz ise; diyanete değil seviyesiz soru soran ve seviyesiz yorum yapan seviyesizleri sorgulamak gerekmez mi?
    Cevapla
  • abdülkadir 9 yıl önce Şikayet Et
    çok faydalı bir hat syn başkan bu güne kadar gelen en kaliteli başkansınız sizi tebrik eder rabbim adedinizi artırsın derim selam ve saygılar abdülkadir
    Cevapla
  • aaa 9 yıl önce Şikayet Et
    diyanet işleri ne yapar bu ülkede
    Cevapla
  • Ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusu bir fetva soracak olsam en son soracağım yer diyanet işleri başkanlığı olur. Yıllarca Ehli sünnete zıt sapık hocaların yetiştiği bir kurumun fetvasına kolay kolay güvenmem. Sözlerim yanlış anlaşılmasın Ehli sünnet hoca yok demiyorum ama diyanette yetişen hocaların bir çoğu maaş ve makam endişesi içinde oldukları için fetvalarına güvenmiyorum birinden fetva soracaksam ilk sırayı İslami cemaatler alır.
    Cevapla
  • MEHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayhan bey sen git gittiğin yere seni zorlayan yokki Diyanet in hocaları senin sorularınada ihtiyacı yok. islami cemaatler dediğinyine bu memleketin okullarında okumamışmı pensilvanya mezunumuki
    Cevapla
  • hattapoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    siz hırsıza hırsız demediğiniz içim zaten itibarsızsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı